2/10/15

Χαιρετισμός Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή στα εγκαίνια του Πολυκέντρου Νεολαίας Φασούλας

Χαιρετισμός Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή
στα εγκαίνια του Πολυκέντρου Νεολαίας Φασούλας

Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι απόψε μαζί σας για να εγκαινιάσουμε το Πολυκέντρο Νεολαίας Φασούλας. Το Πολυκέντρο, που αποτελεί την μετεξέλιξη του Κέντρου Νεότητας, είναι ο πνεύμονας ζωντάνιας και δραστηριοτήτων της νεολαίας της κοινότητας.
Το ανακαινισμένο Πολυκέντρο στο οποίο βρισκόμαστε, φαίνεται ότι θα προσφέρει αυτά που αναζητά η νέα γενιά της κοινότητας, καλύπτοντας ανάγκες σε επίπεδο αναψυχής, πολιτιστικής δράσης και επιμόρφωσης. Όπως πληροφορούμαι, ήδη ο χώρος αυτός δεν χρησιμοποιείται μόνο για αναψυχή, αλλά και για επιμόρφωση, γεγονός που δείχνει ότι η νεολαία της Φασούλας ενδιαφέρεται για μάθηση και πρόοδο. Πέραν των προγραμμάτων του Α.Γ.Ο. που διεξάγονται στον χώρο, επιθυμία των νέων είναι η διευθέτηση Επιμορφωτικών Μαθημάτων, όπως για παράδειγμα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και εγώ προσωπικά θα φροντίσουμε όπως γίνει διευθέτηση το συντομότερο, ώστε οι νέοι της περιοχής να έχουν την ευκαιρία, στο πλαίσιο των Επιμορφωτικών Προγραμμάτων, να διδάσκονται το μάθημα των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, εδώ στον χώρο τους.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που τον χώρο αυτό κοσμούν οι προτομές δύο ηρώων της περιοχής. Πρόκειται για τον αστυνομικό Γιαννάκη Αεροπόρο, αγωνιστή στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-’59, ο οποίος έπεσε στην Ομορφίτα κατά την αντιμετώπιση της τουρκικής ανταρσίας και τον αγνοούμενο Βάνιο Σπανιά που χάθηκε στον Γερόλακκο κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Οι προτομές των ανθρώπων αυτών, που τίμησαν με το παράδειγμά τους την Κοινότητα Φασούλας, λαμπρύνουν το Πολυκέντρο της νεολαίας και δείχνουν στους νέους τον δρόμο προς την αρετή.
Θέλω να συγχαρώ το Κοινοτικό Συμβούλιο Φασούλας και τον Κοινοτάρχη Γιώργο Χαραλάμπους, που μαζί με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λεμεσού κατάφεραν να φέρουν σε πέρας το έργο αυτό. Αξιοποίησαν επιτυχώς ευρωπαϊκά κονδύλια μέσω του προγράμματος Leader και κατάφεραν να προσφέρουν στους νέους της κοινότητας ένα ξεχωριστό και ευχάριστο περιβάλλον.
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ενθαρρύνει κάθε ενέργεια που γίνεται προς όφελος των νέων μας, της ελπίδας αυτού του τόπου. Σας διαβεβαιώνω ότι θα βρισκόμαστε δίπλα σας και θα υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια που θα γίνεται προς την καλλιέργεια και εκπαίδευση των νέων και που θα τους δίνει τα εφόδια να είναι σωστοί, ηθικοί και δημοκρατικοί πολίτες με οράματα και αξίες.
Να ευχηθώ να έχετε όλοι μια ευχάριστη βραδιά, παρέα με τον κρητικό φίλο μας Γιάννη Φραγκιαλουδάκη και το χορευτικό του συγκρότημα.