2/10/15

Ομιλία Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριου Δημητριάδη στα εγκαίνια της έκθεσης «Ιδανική Κατοικία»

Ομιλία Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων
κ. Μάριου Δημητριάδη στα εγκαίνια της έκθεσης «Ιδανική Κατοικία»

Είναι με ιδιαίτερη χαρά και ευχαρίστηση που αποδέχθηκα την πρόσκληση να τελέσω τα εγκαίνια της έκθεσης «Ιδανική Κατοικία», η οποία αποτελεί αναντίλεκτα την πιο σημαντική προσπάθεια που γίνεται στη χώρα μας, σε αυτόν τον εξειδικευμένο και πολλά υποσχόμενο τομέα.
Οι διοργανωτές της έκθεσης, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, έχουν καταφέρει να προσφέρουν στο κοινό την ευκαιρία να επισκεφτεί τη μεγαλύτερη έκθεση που διοργανώνεται στην Κύπρο για το σπίτι, να ενημερωθεί και να κάνει τις σωστές επιλογές, εξοικονομώντας και αξιοποιώντας πολύτιμο χρόνο.
Πρόκειται για μια έκθεση που δεν απευθύνεται μόνο στο ευρύ κοινό, αλλά και στους επιχειρηματίες και επαγγελματίες των κλάδων της οικοδομικής και τουριστικής βιομηχανίας, τους αρχιτέκτονες και τους πολιτικούς μηχανικούς. Ενδιαφέρον, είπε, παρουσιάζει επίσης για τους διακοσμητές και τους γενικούς προμηθευτές οικιακού εξοπλισμού. Ενδεικτικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι στη στην έκθεση συμμετέχουν πέραν των 50 εταιρειών.
Το γεγονός ότι η έκθεση έχει πλέον καταστεί θεσμός, αποδεικνύει περίτρανα ότι οι προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για την επιτέλεσή της έχουν καρποφορήσει, ενώ οι προσδοκίες για την περαιτέρω ανάπτυξη της είναι μεγάλες.
Είναι πεποίθησή μας ότι τέτοιες διοργανώσεις προωθούν έμπρακτα το στόχο όλων μας, γιατί αφενός συμβάλλουν στη δημιουργία κινητικότητας στην αγορά και αφετέρου δίνουν την ευκαιρία στους καταναλωτές, δηλαδή το ευρύ κοινό, να βρίσκεται μαζί με τους επαγγελματίες των κλάδων σε ένα ενιαίο χώρο. Κατά συνέπεια, συμβάλλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση συγκεκριμένων τομέων της οικονομίας, στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών επαφών και στην προώθηση ντόπιων προϊόντων και υπηρεσιών.
Εν κατακλείδι, θα ήταν παράλειψή μου να μην συγχαρώ θερμά τόσο τον Όμιλο Εταιρειών Display Art Plc για την διοργάνωση της έκθεσης όσο και το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητηρίου Κύπρου και την Παγκύπρια Οργάνωση Ελευθέρων Επαγγελματιών Μελετητών Αρχιτεκτόνων για τη μεγάλη στήριξη που παρέχουν στη διοργάνωση της έκθεσης. Θερμά συγχαρητήρια και στον χορηγό αυτής της μεγάλης προσπάθειας, τον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης.
Είμαι πεπεισμένος ότι η έκθεση «Ιδανική Κατοικία» θα επιτελέσει στο ακέραιο τους στόχους και επιδιώξεις της.
Εύχομαι, κάθε επιτυχία.
______________