25/9/15

Ο Υπουργός Εσωτερικών απεφάσισε να παρατείνει για ένα χρόνο την άδεια παραμονής του Ρώσου υπηκόου Μ ikhail Boltishor στην Κύπρο

Ο Υπουργός Εσωτερικών απεφάσισε να παρατείνει για ένα χρόνο
 την άδεια παραμονής του Ρώσου υπηκόου Μ ikhail Boltishor στην Κύπρο


Εντός αυτής της χρονικής παράτασης θα πρέπει να υποβάλει αίτηση
για απόκτηση της κυπριακής υπηκοότητας

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του, στην παρουσία και των ΜΜΕ, τον Ρώσο υπήκοο Μ ikhail Boltishor , του οποίου η άδεια παραμονής στην Κύπρο λήγει στις 5 Οκτωβρίου 2015 και η περίπτωση του είχε αναδειχθεί μέσα από τα ΜΜΕ (Ο Φιλελεύθερος).

Κατόπιν επισταμένης μελέτης όλων των δεδομένων που περιέχονται στον προσωπικό του φάκελο, η απόφαση του Υπουργού είναι να δοθεί στον Μ ikhail Boltishor παράταση στην υφιστάμενη άδεια παραμονής του για ένα χρόνο. Ο Υπουργός τον παρότρυνε επίσης να εκμεταλλευτεί αυτό το χρονικό διάστημα για να υποβάλει αίτηση για απόκτηση της κυπριακής υπηκοότητας καθότι διαμένει στην Κύπρο για διάστημα δέκα περίπου ετών, και η αίτηση του θα εξεταστεί κατά προτεραιότητα. Ο κ. Boltishor απεδέχθη την πρότασή του Υπουργού Εσωτερικών.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ για το θέμα, ο κ. Χάσικος ανέφερε, επίσης, ότι έχει βοηθήσει ξανά τον Μ ikhail , όταν απελάθηκε η μητέρα του για λόγους σύναψης εικονικού γάμου και ο ίδιος ως ανήλικος έπρεπε να την ακολουθήσει. Του είχε δοθεί τότε από τον Υπουργό άδεια παραμονής στην Κύπρο για να μπορέσει να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Χαριτολογώντας και απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, ο κ. Χάσικος δήλωσε: «Μέσα σε αυτό το διάστημα της παράτασης του ενός έτους θα διαφανεί κατά πόσο ο Μ ikhail είναι καλός πολίτης και δεν θα ‘αππωθεί’- όπως λέμε στην κυπριακή διάλεκτο - επειδή έχουν ‘μπει στο χορό’ τα ΜΜΕ. Το είπα και στον ίδιο ότι θα κριθεί σύμφωνα με τον Νόμο».