4/6/15

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις αποζημιώσεις των εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με
τις αποζημιώσεις των εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές


Σε σχέση με το θέμα της αποζημίωσης των εργαζομένων των Κυπριακών Αερογραμμών, το Υπουργείο Οικονομικών επιθυμεί να υπενθυμίσει και να τονίσει τα εξής:

1.       Το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων προς τους 525 υπαλλήλους των Κυπριακών Αερογραμμών και τους 65 πιλότους που έχουν πλεονάσει κατά το 2015, περιλαμβανομένων των πληρωμών από Ταμεία Προνοίας και το Ταμείο Πλεονάζοντος Προσωπικού, ανέρχεται στα €68.23 εκ.

2.       Έχει, επίσης, αποφασιστεί η καταβολή επιπρόσθετης αποζημίωσης στους υπαλλήλους που είχαν αποχωρήσει κατά την περίοδο 2012-2014, ούτως ώστε, να τύχουν και αυτοί του ίδιου χειρισμού με τους υπαλλήλους που έχουν πλεονάσει κατά το 2015.

3.       Μέχρι σήμερα έχει ήδη καταβληθεί ποσό €35 εκ. περίπου.

4.       Για την συμπλήρωση των πιο πάνω αποζημιώσεων, το κράτος έχει αποφασίσει να διαθέσει ποσό που ανέρχεται στα €14.9 εκ. Σημειώνεται   ότι μέχρι την περασμένη βδομάδα, διεξάγονταν επαφές με εκπροσώπους των εργαζομένων, για τη ρύθμιση του τρόπου υπολογισμού των αποζημιώσεων προς όφελος των δικαιούχων.

5.       Το Γενικό Λογιστήριο βρίσκεται στην τελική φάση των διαδικασιών, αλλά και του ελέγχου που είναι απαραίτητος για την πληρωμή αυτού του ποσού. Την ερχόμενη βδομάδα θα κληθούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού, για να διεκπεραιωθεί το έμβασμα, και στόχος είναι όπως η διαδικασία ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες βδομάδες.

6.       Τέλος, σε σχέση με αίτημα για πληρωμή πρόσθετων αποζημιώσεων, πέρα αυτών που αναφέρονται πιο πάνω, αλλά και σε σχέση με αίτημα για πρόσληψη των εργαζομένων των Κυπριακών Αερογραμμών στη Δημόσια Υπηρεσία, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, ήδη, έχουν ενημερωθεί και γνωρίζουν πως αυτό δεν είναι ούτε νομικά, ούτε οικονομικά, αλλά ούτε από οποιαδήποτε άλλη άποψη εφικτό.