4/6/15

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας
για τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη λήξη της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι κατά τη συνεδρία «έγινε ενημέρωση, απαντήθηκαν κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις και θα συνεχίσει η Σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου μετά την πρώτη συνάντηση που θα έχουμε με τον κ. Ακιντζί, δηλαδή μετά τις 17 Ιουνίου».

Κληθείς να σχολιάσει παράπονα από κάποια πολιτικά κόμματα σε σχέση με μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που μπορεί να πλήττουν την Κυπριακή Δημοκρατία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «ουδέν μέτρο πλήττει την Κυπριακή Δημοκρατία. Και θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι, επαναλαμβάνουμε (ότι) για μια εξελικτική διαδικασία όσον αφορά τα μέτρα, έχω επιδώσει τον κατάλογο των μέτρων στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, το τι ακριβώς έχουμε εισηγηθεί. Και αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι να διατηρήσουμε το καλό κλίμα και να μην επικεντρωθούμε στα μέτρα οικοδόμησης, αλλά στην ουσία που θα λύσει πολλά από τα προτεινόμενα μέτρα οικοδόμησης».

Ερωτηθείς αν στον κατάλογο των μέτρων περιλαμβάνεται και η Αμμόχωστος, ο Πρόεδρος είπε «βεβαιότατα. Δεν ήταν δυνατόν να μην είναι. Απλώς δεν συζητήθηκε».

Σε ερώτηση αν οι εκλογές στην Τουρκία μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις στο Κυπριακό και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι αυτές είναι οι εκτιμήσεις στην περίπτωση που ο κ. Ερντογάν δεν θα έχει την αυτοδυναμία που χρειάζεται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι θα μπορούμε να πούμε τη Δευτέρα