11/11/14

Η Επίτροπος Διοικήσεως επέδωσε την Ετήσια Έκθεση του Γραφείου της στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Επίτροπος Διοικήσεως επέδωσε την Ετήσια Έκθεση του Γραφείου της στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων
11/11/2014


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του την Επίτροπο Διοικήσεως, κα Ελίζα Σαββίδου, η οποία του επέδωσε την Ετήσια Έκθεση του Γραφείου της για το 2013.

Ο κ. Ομήρου, αφού παρέλαβε την έκθεση, ευχαρίστησε την κα Σαββίδου και ανέφερε: «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου, αλλά και τη βαθιά εκτίμηση της Βουλής των Αντιπροσώπων για το έργο που επιτελεί ο θεσμός της Επιτρόπου Διοικήσεως. Η Βουλή των Αντιπροσώπων, διάφορες συναρμόδιες επιτροπές, συνεργάζεται στενά με την Επίτροπο Διοικήσεως και αυτό θα συνεχίσει να πράττει και στο μέλλον.

Ο θεσμός είναι εξαιρετικά σημαντικός για το δημοκρατικό μας πολίτευμα και ισχυρή σύσταση και προτροπή μου προς την εκτελεστική εξουσία είναι, όχι απλώς να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις απόψεις, τις νουθεσίες και τις προτροπές της Επιτρόπου Διοικήσεως που περιέχονται στις Ετήσιες Εκθέσεις και τις άλλες Εκθέσεις που συντάσσονται κατά καιρούς, αλλά και να τις εφαρμόζει. Διότι, εάν δεν εφαρμόζονται, δεν υπάρχει αξιοποίηση σωστή του θεσμού της Επιτρόπου Διοικήσεως.

Άρα λοιπόν, και με βάση τα όσα είχαν χθες ανακοινωθεί μετά την επίδοση της Ετήσιας Έκθεσης για το 2013 στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπάρχουν διάφορες παρατηρήσεις, σοβαρότατες, για δυσλειτουργίες, κενά, παραλήψεις σε συγκεκριμένους τομείς της δημόσιας υπηρεσίας ή των Υπουργείων. Αναμένουμε ότι τάχιστα θα σπεύσει η εκτελεστική εξουσία να καλύψει αυτές τις αδυναμίες, να καλύψει αυτά τα κενά και να θεραπεύσει αδυναμίες, οι οποίες δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της κρατικής μηχανής, αλλά, κυρίως, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μεταξύ εκτελεστικής εξουσίας και πολιτών. Πρέπει να υπάρξει μια ουσιαστική συμφιλίωση του δημόσιου τομέα στις σχέσεις του με τους πολίτες. Οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται το κράτος κοντά τους. Και προς αυτή την κατεύθυνση η συνδρομή και η συνεισφορά του θεσμού της Επιτρόπου Διοικήσεως είναι πραγματικά πολύτιμη».