22/11/14

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού
με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ. Κώστας Καδής είχε χθες συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Κυριάκο Γεροντόπουλο. Τον Υφυπουργό, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για τα εγκαίνια του παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Λευκωσία, συνόδευε ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Βασίλης Παπαϊωάννου, o Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, καθώς και η Πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού της Κύπρου, τέως Υπουργός, κα Κλαίρη Αγγελίδου.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δρ. Καδής ανέφερε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα για την περαιτέρω συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα του πολιτισμού και διαπιστώθηκε για ακόμα μια φορά ότι ο πολιτισμός μπορεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην προώθηση των επιδιώξεων των δύο χωρών, αλλά και στην προώθηση ζητημάτων που έχουν σχέση και με το Κυπριακό.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αναφέρθηκε στη σημασία της πολιτιστικής διπλωματίας για την προώθηση θεμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου τονίζοντας ότι, «σε περίοδο κρίσης, Αθήνα και Λευκωσία μπορούν να προβάλουν τις κοινές τους πολιτιστικές αξίες, οι οποίες είναι διαχρονικές».