21/11/14

Ο Προεδρεύων της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Υπουργό Δικαιοσύνης του Ιράν

Ο Προεδρεύων της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Υπουργό Δικαιοσύνης του Ιράν
21/11/2014


Ο Προεδρεύων της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Σοφοκλής Φυττής δέχθηκε σήμερα τον Υπουργό Δικαιοσύνης του Ιράν δρα Mostafa Pourmohammadi, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο από 20 έως 22 Νοεμβρίου, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου.
Ενημερώνοντας τον Ιρανό Υπουργό για το κυπριακό πρόβλημα, ο κ. Φυττής αναφέρθηκε στην πάγια άτεγκτη στάση της Τουρκίας και καυτηρίασε ιδιαίτερα τις τρέχουσες παραβιάσεις της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης από τη γείτονα χώρα.
Ο Ιρανός Υπουργός επαναβεβαίωσε τη σταθερή υποστήριξη της χώρας του στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ευχήθηκε δε σύντομη και ειρηνική επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Ο δρ Pourmohammadi αναφέρθηκε επίσης στις συμφωνίες συνεργασίας που υπέγραψαν κατά την παρούσα επίσκεψη με τον Κύπριο ομόλογό του, στον τομέα της έκδοσης φυγοδίκων και της μεταφοράς καταδίκων. Εξέφρασε δε την επιθυμία όπως η Βουλή των Αντιπροσώπων τις επικυρώσει το συντομότερο δυνατόν.
Ακολούθως, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Εκφράστηκε, τέλος, εκατέρωθεν η βούληση για ενίσχυση των διμερών και πολυμερών κοινοβουλευτικών σχέσεων.