18/11/14

Πρόσκληση σε διάλογο απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας προς την ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Πρόσκληση σε διάλογο απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας προς την ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.
18/11/2014


Υπόμνημα με τις θέσεις της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.) παρέλαβε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Υγείας κ. Φίλιππος Πατσαλής. Συναντώντας τους νοσηλευτές, μέλη της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ., οι οποίοι κατήλθαν στο Υπουργείο Υγείας μετά από κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, ο κ. Πατσαλής ανέφερε ότι πάγια θέση του Υπουργείου Υγείας είναι όπως όλα τα προβλήματα στον τομέα της υγείας να τυγχάνουν διαλόγου και επίλυσης μετά από συναίνεση.

Παραλαμβάνοντας το υπόμνημα από τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. Γιώργο Φρίξου, ο κ. Πατσαλής υπενθύμισε ότι πολλάκις έχει συναντηθεί με το Δ.Σ. της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ., με το οποίο συζήτησε τα αιτήματα που απασχολούν τους νοσηλευτές, ωστόσο, «το Γραφείο μου είναι πάντοτε ανοικτό και σας προσκαλώ εκ νέου αυτήν την εβδομάδα σε διάλογο», είπε ο Υπουργός.

Οι νοσηλευτές συμφώνησαν με τον Υπουργό Υγείας ως προς την ανάγκη για άμεση αναδιάρθρωση του τομέα της υγείας στην Κύπρο και για την εφαρμογή του ΓεΣΥ, η οποία θα προάγει το συμφέρον του πολίτη και θα επιτρέψει στους νοσηλευτές και σε όλο το προσωπικό των δημόσιων νοσηλευτηρίων ανεξαιρέτως, να ασκεί το λειτούργημά του απρόσκοπτα, χωρίς ανησυχία για το επαγγελματικό του μέλλον.