30/10/14

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Τακτική Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων της ΠΟΕΔ

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Τακτική Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων της ΠΟΕΔ
30/10/2014


Εξοχότατε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,
Μακαριότατε,
Κύριε Πρέσβη της Ελλάδος στην Κύπρο,
Κύριε πρόεδρε της ΠΟΕΔ,
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,
Αγαπητοί Σύνεδροι,

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Ομήρου, έλαβε την πολύ τιμητική πρόσκληση για να παρευρεθεί και να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό στη σημερινή Τακτική Παγκύπρια Συνδιάσκεψη της ΠΟΕΔ.

Λόγω του πολύ βεβαρημένου προγράμματος του Προέδρου δεν κατέστη δυνατόν να βρίσκεται σήμερα μαζί σας, γι’ αυτό επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω το σύντομο χαιρετισμό του.

Εκλεκτοί σύνεδροι,

Ξεκινώντας θα ήθελα αρχικά να εκφράσω την απέραντη προσωπική μου εκτίμηση, αλλά και όλων των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, για το σπουδαίο λειτούργημα που επιτελείτε. Αυτό της αποτελεσματικής ένταξης των παιδιών μας στην κοινωνία της γνώσης, ως επίσης της διάπλασης του χαρακτήρα τους, έτσι ώστε να διεκδικήσουν αύριο το μέλλον που τους αξίζει.
Η Πολιτεία αναγνωρίζει και υποκλίνεται στην αφοσίωση, τον επαγγελματισμό και την υπευθυνότητα που επιδεικνύουν τόσο οι δάσκαλοι ως μονάδες όσο και η Οργάνωσή σας συλλογικά. Βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει τις δυσκολίες που η παρούσα οικονομική κρίση επισυσσώρευσε στην άσκηση του πολυσχιδούς έργου σας. Όμως, είναι καθολική διαπίστωση ότι ο κλάδος σας δίνει καθημερινά ένα αξιέπαινο αγώνα για να μην πληγεί η ποιότητα της προσφερόμενης εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας.

Κάνοντας ακριβώς πράξη αυτό που είχε επισημάνει πριν από δεκαετίες ένας πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Λίντον Τζόνσον, ότι δηλαδή η συλλογική και η οικογενειακή οικονομική στενότητα δεν μπορούν να αποτελούν εμπόδια για την ποιοτική διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, αλλά αντιθέτως είναι αυτή η διαπαιδαγώγηση που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και τους τρόπους για ν’ αποδράσουμε από την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει.

Αγαπητοί σύνεδροι,

Συνιστά πάντοτε σημαντικό ορόσημο η Τακτική Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων της ΠΟΕΔ, η οποία αποτελεί το ανώτατο σώμα της Οργάνωσης.

Η σημερινή Συνδιάσκεψη, που έχει ως κύριο θέμα τον Προγραμματισμό της Δράσης της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων για την επόμενη τριετία, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι κορυφαίας σημασίας, αφού θα καθορίσει τα βήματα της Οργάνωσης σε μια παράλληλη πορεία με τις προσπάθειες της Πολιτείας για έξοδο από την πολύπλευρη κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας.

Είναι γι’ αυτό που αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα συμπεράσματα, τις απόψεις και τις εισηγήσεις, στις οποίες θα καταλήξετε μετά το πέρας των εργασιών της σημερινής Συνδιάσκεψης.

Με αυτά τα λίγα λόγια και εκφράζοντας για ακόμα μια φορά την ευγνωμοσύνη μου στο σπουδαίο έργο που επιτελεί o κλάδος σας, εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες της Συνδιάσκεψης.

-----------------------

Σημ.: Τον χαιρετισμό διάβασε εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Βουλής κ. Χρίστος Σενέκης.