10/10/14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Συμβουλίου Γεωστρατηγικών Μελετών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Πρόεδρο
και τα Μέλη του Συμβουλίου Γεωστρατηγικών Μελετών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα σύσκεψης, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Συμβουλίου Γεωστρατηγικών Μελετών, στην οποία συμμετείχε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Μιχάλης Ατταλίδης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κατά τη σύσκεψη «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μάς εξήγησε τι αναμένει από αυτό το Συμβούλιο Γεωστρατηγικής, που είναι, κυρίως, η παρακολούθηση, η ανάλυση και οι εισηγήσεις πολιτικής για τις εξελίξεις που συμβαίνουν αυτή τη ρευστή περίοδο σε αυτή την ασταθή περιοχή στην οποία βρισκόμαστε.
Εκ μέρους μας εκφράσαμε τις ευχαριστίες μας για την εμπιστοσύνη που μας έχει δείξει να μας διορίσει στο Συμβούλιο Γεωστρατηγικής. Πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό βήμα που γίνεται διότι για πρώτη φορά γίνεται προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί το ακαδημαϊκό δυναμικό της χώρας, για να προσφέρει την ανάλυση και τις σκέψεις του για να χρησιμοποιηθούν ως βάση για την εξάσκηση πολιτικής».
Σε ερώτηση αν έχουν τεθεί επί τάπητος οι τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Ατταλίδης είπε ότι «όλες οι εξελίξεις της περιοχής θα είναι αντικείμενο μελέτης κατά το δυνατόν από τα μέλη του Συμβουλίου. Έχουμε όμως υπόψη μας επίσης τις δυσκολίες, ακριβώς επειδή είναι η πρώτη φορά που η Κυπριακή Δημοκρατία χρησιμοποιεί αυτού του είδους τον μηχανισμό για να απορροφήσει αναλύσεις και εισηγήσεις. Υπάρχουν και κάποιες δυσκολίες από πλευράς του Συμβουλίου, διότι όλα αρχίζουν από την αρχή. Αλλά θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να ανταποκριθούμε σε αυτά που αναμένει η Πολιτεία.
Ερωτηθείς αν υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός του Συμβουλίου, ο κ. Ατταλίδης απάντησε ότι «ο σχεδιασμός θα γίνει».
____________