10/10/14

Κοινή συμμετοχή Κύπρου και Λιθουανίας στην 55η Μπιενάλε Βενετίας με την έκθεση «Οο»

Κοινή συμμετοχή Κύπρου και Λιθουανίας
στην 55η Μπιενάλε Βενετίας με την έκθεση «Οο»


Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Πολιτιστικές Υπηρεσίες, φιλοξενούν την παρουσίαση της έκθεσης «Οο», που αποτέλεσε την κοινή συμμετοχή Κύπρου και Λιθουανίας στην τελευταία, 55η Μπιενάλε Τέχνης της Βενετίας (1η Ιουνίου – 24 Νοεμβρίου 2013)

Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ., στη Στέγη Χορού Λευκωσίας (Αγορά Αγ. Ανδρέα, οδός Παρθενώνος 25, Αγ. Ανδρέας, Λευκωσία) με προσκεκλημένους ομιλητές τον Raimundas Malašauskas, επιμελητή του «Oo», και τον καλλιτέχνη Gabriel Lester, που συμμετείχε στην έκθεση.

Η συνέργεια των δύο χωρών έλαβε τη μορφή μιας έκθεσης μεγάλης κλίμακας στην οποία συμμετείχαν καλλιτέχνες από την Κύπρο, τη Λιθουανία και άλλες χώρες. Μεταξύ αυτών που συμμετείχαν ήταν οι Liudvikas Buklys, Gintaras Didžiapetris, Jason Dodge, Λία Χαράκη, Μαρία Χασάπη, Φάνος Κυριάκου, Myriam Lefkowitz, Gabriel Lester, Elena Narbutaitė, Morten Norbye Halvorsen, Algirdas Šeškus, Dexter Sinister, Κωνσταντίνος Ταλιώτης, Kazys Varnelis, Ναταλί Γιαξή, Vytautė Žilinskaitė, κ.ά.

Η έκθεση «Οο», αναπτύχθηκε από τον R. Malašauskas και δομήθηκε ως μια αλληλουχία, παράγοντας μια διάταξη έργων, δράσεων και περφόρμανς που εκτείνονταν σε ολόκληρη την πόλη. Φιλοξενήθηκε στο PalasportGiobatta Gianquinto”, ένα μοντέρνο κτήριο του 1970 στον κεντρικό χώρο του Arsenale, που λειτουργεί ως Δημοτικό Γυμναστήριο. Κατά τη διάρκεια της τελετής των βραβείων την 1η Ιουνίου 2013, η Κριτική Επιτροπή της 55ης Μπιενάλε απένειμε τιμητική διάκριση (Εύφημο Μνεία) στην Κύπρο και τη Λιθουανία για την «πρωτότυπη επιμέλεια της έκθεσης, που φέρνει κοντά δύο χώρες σε μια μοναδική εμπειρία».

Όσον αφόρα στην παρουσίαση της έκθεση αυτή θα γίνει στα Αγγλικά, με ταυτόχρονη Ελληνική μετάφραση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επεσκέφθητε τις ιστοσελίδες: www.cyprusinvenice.org, www.oo-oo.bo (για φωτογραφίες βλ. τμήμα “Press” της ιστοσελίδας) και www.oo-oo.co

_______________

10 Οκτωβρίου, 2014