26/9/14

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία του Κινήματος της Συμμαχίας Πολιτών

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και
αντιπροσωπεία του Κινήματος της Συμμαχίας Πολιτών

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο του Κινήματος Συμμαχίας Πολιτών κ. Γιώργο Λιλλήκα και αντιπροσωπεία του.
Ο Υπουργός συνοδευόταν από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακουλη και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας κ. Χρίστο Μαληκκίδη.
Ο Υπουργός Άμυνας στις δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Κινήματος και τους συνεργάτες του, για τη χρήσιμη και εποικοδομητική, όπως τη χαρακτήρισε, συνάντηση.
«Μας δόθηκε η δυνατότητα να ενημερώσουμε για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε και το σχεδιασμό μας, για τα ζητήματα της άμυνας σε όλο το φάσμα των θεμάτων.
Βεβαίως είχαμε τη δυνατότητα να ακούσουμε πολύ χρήσιμες απόψεις και εισηγήσεις. Αναμένουμε και μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα μας επιδοθεί και σχετίζεται και με θέματα που αφορούν την άμυνα και ασφάλεια της χώρας.
Είχαμε επίσης τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε ότι κοινός είναι ο στόχος και ότι ζητήματα άμυνας είναι ζητήματα που αφορούν την πατρίδα. Είναι η άμυνα εθνική υπόθεση και ως τέτοια πρέπει να παραμείνει μακράν από την όποια πολιτική και κομματική αντιπαράθεση», είπε ο Υπουργός.
Από πλευράς του ο Γιώργος Λιλλήκας ευχαρίστησε τον νέο Υπουργό Άμυνας και τον νέο Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς για την ενημέρωση αναφορικά με τους σχεδιασμούς   του Υπουργείου και να τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους.
Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε: «Όπως έχουμε διαβεβαιώσει με τον Υπουργό και τον Αρχηγό, για μάς, ως Συμμαχία Πολιτών, τα θέματα άμυνας και ασφάλειας, τα θέμα της Εθνικής Φρουράς θα πρέπει να μείνουν μακριά και έξω από την οποιαδήποτε κομματική σκοπιμότητα ή εκμετάλλευση.
Θεωρούμε ότι σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα έχει τεράστια σημασία να έχουμε ένα αξιόμαχο στράτευμα με σωστή και σύγχρονη οργάνωση και δομή, και βεβαίως και ένα ψηλό ηθικό φρόνημα των εθνοφρουρών που έχει να κάνει με αξιοκρατία και σεβασμό που θα επιδείξουμε ως προς τις ανάγκες των νέων ανθρώπων μας που υπηρετούν την πατρίδα τους και χαιρόμαστε γιατί ξεκινά το πρόγραμμα του Υπουργείου Άμυνας που αφορά την εξ αποστάσεως φοίτηση σε συνεργασία με Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Τέτοιες πρωτοβουλίες, ως Συμμαχία Πολιτών, θα τις στηρίξουμε. Πιστεύουμε ότι οι νέοι μας έχουν την φιλοπατρία και έχουν εθνική συνείδηση για να θέλουν να υπηρετήσουν την πατρίδα τους.  Θα πρέπει όμως να νιώθουν ότι το κάνουν με αξιοπρέπεια και ότι τυγχάνουν σεβασμού, και ότι κάποιοι -που αφορά στην φυγοστρατία- δεν εκμεταλλεύονται κενά για να αποφεύγουν να υπηρετήσουν την θητεία τους».
Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τις νέες διαδικασίες που έχουν ενσωματωθεί, στην Εθνική Φρουρά, σημειώνοντας ότι «εμάς μας ικανοποιεί για την κατοχύρωση αξιοκρατίας».
Είπε επίσης ότι αντηλλάγησαν από απόψεις και για τα θέματα των G3, για τις σκέψεις και σχεδιασμούς που κάνει το Υπουργείο Άμυνας. Τέλος ανέφερε ότι ως Συμμαχία Πολιτών θα καταθέσουν, εντός των επόμενων μερικών εβδομάδων, στη βάση της ενημέρωσης που έλαβαν από τον Υπουργό, συγκεκριμένες προτάσεις για θέματα που αφορούν στην άμυνα, προκειμένου, όπως είπε, «να βοηθήσουμε, στο βαθμό που μπορούμε, για να πετύχει στόχους του το Υπουργείου Άμυνας και Εθνική Φρουρά».