26/9/14

Συνεχίζονται οι επαφές του Υπουργού Υγείας στο πλαίσιο του δημοσίου διαλόγου

Συνεχίζονται οι επαφές του Υπουργού Υγείας
στο πλαίσιο του δημοσίου διαλόγου


Πολύωρη συνάντηση με το ιατρικό και το διευθυντικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, είχε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Φίλιππος Πατσαλής. Η συνάντηση εντάσσεται στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του Υπουργού Υγείας για ανάπτυξη των βασικών αρχών των δύο νομοθετημάτων μεταρρύθμισης του τομέα της υγείας στη χώρα μας μέσα από δημόσιο διάλογο, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Υπουργός ενημέρωσε και ανέλυσε τις βασικές αρχές που διέπουν τα δύο μεταρρυθμιστικά νομοθετήματα, τα οποία αφορούν στην εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) και στην αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, και επεξήγησε τη λογική πίσω από τις αναγκαίες αυτές αλλαγές.

Μέσω του δημοσίου διαλόγου, το Υπουργείο Υγείας επιδιώκει την εξασφάλιση της κάθε δημιουργικής σκέψης και συνεισφοράς, σε συνεργασία με όλους τους φορείς της κοινωνίας ανεξαίρετα, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο, που είναι η εφαρμογή ενός ποιοτικού, αναβαθμισμένου και καθολικού σχεδίου υγείας για τους πολίτες του τόπου μας και η δημιουργία ενός βιώσιμου συστήματος Υγείας στη χώρα μας.

Τα νομοσχέδια θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή των Αντιπροσώπων περί το τέλος Οκτωβρίου και σε αυτή την πορεία, πρόθεση του Υπουργείου Υγείας είναι η συμπερίληψη στη διαμόρφωση των νομοσχεδίων όλων εκείνων των προτάσεων που θα ωφελήσουν το καλώς νοούμενο συμφέρον των πολιτών.
_________________