27/8/14

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στα Άτυπα Συμβούλια Γενικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΕ




Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στα Άτυπα Συμβούλια
Γενικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΕ


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί σήμερα για το Μιλάνο όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Αυγούστου. Στη συνέχεια, θα συμμετάσχει στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Gymnich) το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Αυγούστου.

Κατά τις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, οι Υπουργοί Εξωτερικών των 28 κρατών μελών θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ, την επιτυχή υλοποίηση του στρατηγικού θεματολογίου της ΕΕ που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου και γενικότερα το εσωτερικό σύστημα της ΕΕ.

Κατά τις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (Gymnich), οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή (ΕΔΜΑ), την Ανατολική Εταιρική Σχέση και τη Νότια Γειτονία, με έμφαση στην αξιολόγηση της κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας, την Ουκρανία, τη Συρία και το Ιράκ αντίστοιχα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Κυριακή, 31 Αυγούστου.

--------------------