27/8/14

Δηλώσεις του Αν. Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου



Δηλώσεις του Αν. Κυβερνητικού Εκπροσώπου
μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία αποφάσισε τον διορισμό του κ. Μάκη Κωνσταντινίδη, πρώην Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών.

Στη θέση του Αντιπροέδρου, το Υπουργικό διόρισε τον κ. Μαρίνο Καλλή, επιχειρηματία.
Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης να δώσει παράταση της ισχύος των προσφορών για περίοδο 4 μηνών, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014, για την υπογραφή της επίσημης συμφωνίας και για την έναρξη των κατασκευαστικών έργων ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας με τη μέθοδο Design-Build-Finance-Operate.

Η εν λόγω απόφαση λήφθηκε αφού κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί μικρό ακόμη περιθώριο στην Κοινοπραξία Ζήνων για περαιτέρω διαπραγμάτευση με τους ενδιαφερόμενους χρηματοδότες ώστε να καταστεί δυνατή η προσκόμιση στοιχείων που θα αξιολογηθούν από τη Διαχειριστή Επιτροπή.

Επίσης, το Υπουργικό διόρισε σήμερα τον Πρόεδρο και τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής στο Γραφείο του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Πρόεδρος διορίστηκε ο κ. Νεόφυτος Νεοφύτου και μέλη οι κύριοι Γιώργος Κουτσόφτας και Άθως Δημητρίου.
Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα, μετά από σχετική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την επέκταση της ισχύος των τουριστικών διαταγμάτων μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου του 2014 με τις ίδιες ρυθμίσεις που ίσχυαν μέχρι τώρα αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τόσο κατά τις καθημερινές όσο και κατά την Κυριακή.

Το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την Υπουργό Εργασίας να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς σε ό,τι αφορά την εξεύρεση μόνιμης λύσης στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου πλαισίου σε σχέση με το ωράριο λειτουργίας στο λιανικό εμπόριο». 

Ερωτηθείς για την απόφαση σε σχέση με το ωράριο καταστημάτων, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «θεωρήθηκε ότι το πρόγραμμα αυτό ευνοεί την αύξηση της απασχόλησης αυτό το διάστημα. 

Επειδή η Κυβέρνηση θέλει να είναι ισορροπημένη προς όλες τις κατευθύνσεις, χωρίς να παραγνωρίζει και τα αιτήματα των μικρομεσαίων και καταστηματαρχών, δίνει αυτήν την παράταση και την ίδια ώρα εξουσιοδοτεί την Υπουργό Εργασίας να συνεχίσει ώστε να εξευρεθεί το πιο ισορροπημένο πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων, για να ικανοποιηθούν όλοι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχει αυτή τη στιγμή η κυπριακή οικονομία και στο πλαίσιο της ώθησης της ανάπτυξης που θέλει να δώσει η Κυβέρνηση».

-------------------