14/6/14

Ο Πρόεδρος και μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων μεταβαίνουν στην Αθήνα

Ο Πρόεδρος και μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών
και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων μεταβαίνουν στην Αθήνα


Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων  κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και οι Βουλευτές κ. Γιάννος Λαμάρης, κα Αθηνά Κυριακίδου, κ. Φειδίας Σαρίκας και κ. Δημήτρης Συλλούρης, μεταβαίνουν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην 51 η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC), η οποία θα πραγματοποιηθεί από 15 ως 17 Ιουνίου,   στο πλαίσιο της τρέχουσας εξάμηνης Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Την αντιπροσωπία πλαισιώνουν η Γενική Διευθύντρια της Βουλής κα Βασιλική Αναστασιάδου, η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Χαρά Παρλά και η Λειτουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα Κρυστάλλω Αργυρίδου.
 
Τις εργασίες της Διάσκεψης της COSAC θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος – Βασίλειος Μεϊμαράκης, ενώ ο   Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αντώνης Σαμαράς θα προβεί σε απολογισμό της λήγουσας εξάμηνης Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.
 
Η ημερήσια διάταξη της Διάσκεψης περιλαμβάνει συζήτηση για την κρίση στην Ουκρανία και τις συνεπακόλουθες προκλήσεις για την ΕΕ, το θέμα των πρόσφατων Ευρωεκλογών, καθώς και το ζήτημα της αντιμετώπισης του κοινωνικού ελλείμματος στην ΕΕ, με έμφαση στις πολιτικές απασχόλησης, ιδιαίτερα δε αυτές που αφορούν τους νέους. Επίσης, θα διεξαχθεί άτυπη συνάντηση, με θέμα συζήτησης τις βέλτιστες πρακτικές για τη λογοδοσία αναφορικά με τη διαχείριση των χρηματοδοτικών πόρων της ΕΕ, όπως και συνάντηση του φόρουμ γυναικών της COSAC, με θέμα «Επενδύοντας στις γυναίκες στο πλαίσιο της οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης».
 
Με το πέρας των εργασιών της, η Διάσκεψη θα υιοθετήσει Συμπεράσματα και την τακτική εξαμηνιαία Συνεισφορά της προς τα θεσμικά όργανα της ΕE.
­­­­­_____________