12/5/14

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ, ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ



Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ, ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ


Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Πρεσβεία της Σλοβακίας και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο φιλοξενούν τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Δημοκρατίας της Σλοβακίας Miroslav Lajčák (Μίροσλαβ Λάιτσακ) , στην Αίθουσα Συμβουλίου-Συγκλήτου,  Κτήριο «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» στην Πανεπιστημιούπολη, τη Δευτέρα, 26 Μαΐου στις 4:00 μ.μ για συζήτηση μεταξύ φοιτητών του Ιδρύματος και φοιτητών από τα κατεχόμενα με θέμα «Europe as force for unity, cooperation and co-existence».  Η επίσκεψη του κ. Lajčák στην Κύπρο πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων από την έναρξη των δικοινοτικών συνομιλιών μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων των δύο κοινοτήτων, υπό την αιγίδα της Σλοβακίας.

Ο Miroslav Lajčák, είναι Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Δημοκρατίας της Σλοβακίας από τις 4 Απριλίου 2012. Υπηρέτησε επίσης ως Υπουργός Εξωτερικών της χώρας μεταξύ Ιανουαρίου 2009 και Ιουλίου 2010. Μεταξύ Δεκεμβρίου 2010 και Απριλίου 2012, διετέλεσε διαπραγματευτής της Ε.Ε. για τις συμφωνίες σύνδεσης με την Ουκρανία και τη Μολδαβία. Μεταξύ Ιουλίου 2007 και Ιανουαρίου 2009 ήταν Εκπρόσωπος / Ειδικός Εντεταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Βοσνία -Ερζεγοβίνη στο Σεράγεβο. Επίσης, διετέλεσε ειδικός απεσταλμένος του Ύπατου Εκπροσώπου της Ε.Ε. για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, Χαβιέ Σολάνα για την οργάνωση του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας του Μαυροβουνίου το 2006. Μεταξύ 2001 και 2005 ο κ. Lajčák υπηρέτησε ως Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σλοβακίας Γιουγκοσλαβίας (αργότερα Σερβία και Μαυροβούνιο).  Μεταξύ 1994 και 1998 υπηρέτησε ως Έκτακτος και Πληρεξούσιος Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σλοβακίας στην Ιαπωνία.