19/12/16

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, για το αποτέλεσμα των εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου,
για το αποτέλεσμα των εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το αποτέλεσμα των Εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τόσο για την εκλογή τοπικών αρχόντων που προέρχονται από το ΑΚΕΛ, όσο και για τα ποσοστά που λάβαμε στους κατά τόπους κομματικούς συνδυασμούς. Το ΑΚΕΛ ανέδειξε περισσότερους δημάρχους απ’ ότι είχε προηγουμένως ενώ έχει άνοδο στα εκλογικά του ποσοστά σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές 2016.
Από μια πρώτη ανάγνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων προκύπτει ότι το ΑΚΕΛ εκπλήρωσε δύο βασικούς στόχους που έθεσε: Πρώτο, να ενισχυθεί η παρουσία του ΑΚΕΛ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία είναι πολύ σημαντική για την καθημερινότητα των πολιτών.
Δεύτερο, να αναστραφεί η πτωτική τάση στα εκλογικά ποσοστά του Κόμματος που σημειώθηκε στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.
Οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτέλεσαν εφαλτήριο για ανάπτυξη και περαιτέρω ενίσχυση του διαλόγου και των σχέσεων του ΑΚΕΛ με την κοινωνία. Για να ξανακτίσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τον κόσμο, διατηρώντας σταθερές τις αρχές που μας καθοδηγούν. Αυτή την πορεία προς τους πολίτες και την κοινωνία θα τη συνεχίσουμε αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και ευκαιρία. Οι εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν ένα σταθμός και όχι το τέλος του δρόμου. Για μας μια νέα εποχή άρχισε. Συνεχίζουμε στο δρόμο με ανανεωμένες τις δυνάμεις, για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της ελπίδας.
Και σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση το ΑΚΕΛ συμπεριφέρθηκε με εντιμότητα και δεοντολογία, μακριά από ακρότητες, λασπολογία και λαϊκισμό, φαινόμενα που δυστυχώς δεν έλειψαν και από αυτές τις εκλογές. Το ΑΚΕΛ στην προεκλογική περίοδο πρόβαλε το όραμά του, τις θέσεις του και τις προτάσεις του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση σεβόμενο την κοινωνία. Είναι μ’ αυτό τον τρόπο που πιστεύουμε ότι μπορεί η πολιτική και τα κόμματα να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και να αντιμετωπιστεί η αποχή που ήταν και πάλι ψηλή.
Το ΑΚΕΛ εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τα μέλη, στελέχη, φίλους του Κόμματος, καθώς και τους υποψήφιους δημάρχους, κοινοτάρχες και υποψήφιους των εκλογικών του συνδυασμών για τη σημαντική δουλειά που επιτέλεσαν κατά την προεκλογική περίοδο.
Ευχαριστούμε τις τοπικές κοινωνίες για τη στήριξή τους. Αυτή η στήριξη θα επιστραφεί από το ΑΚΕΛ στο πολλαπλάσιο.
Συγχαίρουμε όλους όσοι έχουν εκλεγεί διαβεβαιώνοντας ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να στηρίζει τις τοπικές αρχές και γενικά το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το ΑΚΕΛ θα προβεί σε βάθος ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος στα σώματα του Κόμματος.   
19/12/2016