12/5/14

O Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Δανίας



O Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε
με τον Υπουργό Εξωτερικών της Δανίας


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Δανίας κ. Martin Lidegaard.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της αυριανής επίσκεψης του κ. Lidegaard στην Κύπρο, με σκοπό να επισκεφτεί τη φρεγάτα “Esbern Snare” του Δανικού πολεμικού ναυτικού, που σταθμεύει στα ανοικτά της Κύπρου συμμετέχοντας στην κοινή Αποστολή ΟΑΧΟ-ΟΗΕ για τη Συρία.  Ως γνωστόν, πρόκειται για συνοδευτικό μεταγωγικού πλοίου, που μεταφέρει τα συστατικά χημικών όπλων από το λιμάνι της Λατάκειας στη Συρία στο λιμάνι της Καλάμπρια στην Ιταλία.  Ο Δανός Υπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες της χώρας του για τη φιλοξενία της Κύπρου και τον ρόλο της στην αποστολή.

Κατά τη συνάντηση, οι δύο Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να προβούν σε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και να συζητήσουν θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στην Ουκρανία και τη Συρία. 

Ο κ. Κασουλίδης είχε, επίσης, την ευκαιρία να ενημερώσει το Δανό ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.  Σε αυτό το πλαίσιο, ο  Υπουργός Εξωτερικών ανέλυσε την πρόταση της Κυπριακής Κυβέρνησης για την Αμμόχωστο, σημειώνοντας ότι η υιοθέτηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης θα ενισχύσει σημαντικά την προσπάθεια που καταβάλλεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.  Τόνισε, παράλληλα, την ανάγκη επικράτησης θετικού κλίματος και υπογράμμισε ότι οι τουρκικές προκλήσεις που παρατηρούνται εντός της κυπριακής ΑΟΖ δεν συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. 
____________