30/5/14

Η Υπουργός Εργασίας και η Επίτροπος Εκπαίδευσης της ΕΕ Επισκέφθηκαν τα κτήρια Προπαρασκευαστικής Μαθητείας του ΚΕΠΑ

Η Υπουργός Εργασίας και η Επίτροπος Εκπαίδευσης της ΕΕ
Επισκέφθηκαν τα κτήρια Προπαρασκευαστικής Μαθητείας του ΚΕΠΑ


Η Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα Ανδρούλα Βασιλείου πραγματοποίησε επίσκεψη, στις 27 Μαΐου, στο κτήριο όπου στεγάζεται το Πρόγραμμα Προπαρασκευαστικής Μαθητείας Λευκωσίας. Την κα Βασιλείου υποδέχθηκε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Ανδρέας Ασσιώτης και ο Διευθυντής του Κέντρου Παραγωγικότητας κ. Ντίνος Καθητζιώτης.

Το πρόγραμμα της Προπαρασκευαστικής Μαθητείας εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της ΕΕ και την Κυπριακή Δημοκρατία, Έργου της Νέας Σύγχρονης Μαθητείας. Φορέας Διαχείρισης του Έργου είναι το Κέντρο Παραγωγικότητας και Εμπλεκόμενος Φορέας το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Βασικότερος στόχος του Προγράμματος της Προπαρασκευαστικής Μαθητείας είναι να λειτουργεί ως δίκτυ ασφαλείας, προστασίας και στήριξης παιδιών που δεν έχουν ολοκληρώσει το γυμνάσιο, να τα βοηθά να επανενταχθούν στη μαθησιακή διαδικασία και να στηρίζει την προσωπική τους ανάπτυξη και την καλλιέργεια των γλωσσικών και κοινωνικών τους δεξιοτήτων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης έγινε ξενάγηση στους χώρους του Προγράμματος και συζητήθηκαν θέματα για ενδυνάμωση και επέκταση του θεσμού της μαθητείας στην Κύπρο.
_____________

30/5/2014