30/5/14

Δηλώσεις του Αν. Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τον διορισμό της κας Ε. Γεωργιάδου στη θέση Προέδρου του Δ.Σ. της Ελληνικής Τράπεζας

Δηλώσεις του Αν. Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τον διορισμό
της κας Ε. Γεωργιάδου στη θέση Προέδρου του Δ.Σ. της Ελληνικής Τράπεζας


«Η Ελληνική Τράπεζα είναι μια δημόσια εταιρία, εισαγμένη στο Χρηματιστήριο, για την τύχη της οποίας αποφασίζουν μόνο οι μέτοχοί της», ανέφερε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος απαντώντας σε επικρίσεις του ΑΚΕΛ για το θέμα διορισμού της κας Ειρένας Γεωργιάδου στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Λεμεσό, ο κ. Παπαδόπουλος ερωτηθείς είπε: «Η Κυβέρνηση δεν εμπλέκεται και δεν θα μπορούσε να εμπλακεί στην επιλογή της διοίκησης αυτής της τράπεζας. Το γεγονός ότι οι μέτοχοι αυτής της τράπεζας αποφάσισαν να προτείνουν και να διορίσουν την μέχρι χθες Επίτροπο Μεταρρύθμισης κα Ειρένα Γεωργιάδου στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας, αυτό αφορά τους μετόχους, δεν αφορά την Κυβέρνηση.

Δεν έγινε καμία προσπάθεια, ούτε επιθυμεί η Κυβέρνηση ή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εμπλακούν κατ' ουδένα τρόπο στα διοικητικά της τράπεζας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε από την κα Γεωργιάδου ότι προτίθετο να αποδεχθεί αυτό τον διορισμό στον ιδιωτικό τομέα και δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά από το να αποδεχθεί την παραίτησή της. Άρα τα περί προσπάθειας ελέγχου της τράπεζας από την Κυβέρνηση όχι μόνο δεν ευσταθούν, αλλά είναι ψεύδη, είναι παραπλανητικά και προσβάλλουν τους μετόχους της Ελληνικής Τράπεζας».

Σε ό,τι αφορά το θέμα σύστασης Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεσμεύθηκε προεκλογικά ότι με την εκλογή του θα προχωρούσε στη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Οι αλλαγές στην περιοχή μας, τα γεγονότα που διαδραματίζονται σε σχέση με την ενέργεια, αποδεικνύουν ότι αυτή η προεκλογική θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν όχι μόνο σωστή, αλλά και αναγκαία. Αυτή τη στιγμή γίνονται οι κατάλληλοι σχεδιασμοί και μελέτες, ώστε να δημιουργηθεί το πλαίσιο στο οποίο θα λειτουργήσει αυτό το Συμβούλιο.

Μέχρι στιγμής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει αποφασίσει το παραμικρό, ούτε για το πλαίσιο, αφού γίνονται μελέτες ακόμα για να τεθούν ενώπιον του, ούτε για το ποιος θα είναι επικεφαλής ή ποιοι θα στελεχώνουν αυτό το Συμβούλιο. Άρα, να αναμένουμε όλοι να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, ποιος θα είναι ο ρόλος και το πλαίσιο, στο οποίο θα λειτουργεί αυτό το Συμβούλιο, ποιοι θα το στελεχώνουν και ποια αντιμισθία θα έχουν. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία απόφαση, άρα όλη αυτή αναστάτωση που δημιουργείται νομίζω ότι είναι αχρείαστη».

____________