26/4/14

Αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την εκδήλωση για τα 60χρονα του Απόλλωνα Λεμεσού






Ως πολιτεία είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε άμεσα μέτρα για αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας στα γήπεδα ανέφερε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας σε εκδήλωση, στη Λεμεσό, για τα 60χρονα του Σωματείου «Απόλλων».



Σε εκτός κειμένου αναφορές του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο πρόβλημα της βίας εντός και εκτός γηπέδων και επεσήμανε ότι είναι για αυτούς τους λόγους που ο κόσμος εγκαταλείπει τις κερκίδες, «λόγοι για τους οποίους όλοι μας προβληματιζόμαστε».

Πρόσθεσε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που οι χούλιγκαν εμφανίζονται στα γήπεδα ή έξω των γηπέδων με τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν. Ως πολιτεία», τόνισε, «είμαστε αποφασισμένοι να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Είναι η ώρα να ενεργήσουμε όπως και στην Αγγλία» επί εποχής Θάτσερ, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και σημείωσε ότι «θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι θα πρέπει να σεβαστούμε όσους μοχθούν, όσους εργάζονται, όσους δαπανούν από αγάπη προς τα Σωματεία μας, όσους κυριολεκτικά θυσιάζουν χρόνο για να δημιουργήσουν κάτι το υγιές, και δεν μπορεί αυτό να μολύνεται από τον όποιον ανεγκέφαλο».

Πρόσθεσε ότι οι χούλιγκαν «θα πρέπει να απομακρυνθούν από τα γήπεδα ή να τα παρακολουθούν εξ αποστάσεως. Αυτό και μόνο μπορεί να ξαναδώσει την εμπιστοσύνη στις οικογένειες και στους νέους που έχουν τόση ανάγκη να ασχολούνται με οτιδήποτε το υγιές παρά να παρακολουθούν τα φαινόμενα αυτά - που παρακολουθήσαμε τα τελευταία 24ωρα, αλλά και που είδαμε και στο παρελθόν - τα οποία αμαυρώνουν τον πολιτισμό και την ιστορία μας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, επίσης, ότι εντός των επόμενων 15 ημερών θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, στο Προεδρικό Μέγαρο, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και το Υπουργείο Οικονομικών, για να εξεταστεί το ζήτημα που αφορά την ανέγερση νέου σταδίου στη Λεμεσό και το οποίο θα πληροί τις πλέον σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές, έτσι ώστε να αποτρέπονται τυχόν κίνδυνοι για την ασφάλεια των φιλάθλων.

«Το κράτος», είπε, « έχει ευθύνη να δώσει μια οριστική απάντηση», στα θέματα αυτά, αλλά και να παράσχει ταυτόχρονα περαιτέρω κίνητρα για ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

-----------------