26/4/14

Ευχαριστώ τα παιδιά του Αθλητικού Κέντρου «Κώστας Παπαέλληνας» Κεραυνός Στροβόλου για την όμορφη στιγμή

Άστε το αποτέλεσμα… η προσπάθεια είναι που μετρά! Ευχαριστώ τα παιδιά του Αθλητικού Κέντρου «Κώστας Παπαέλληνας» Κεραυνός Στροβόλου για την όμορφη στιγμή. Μας ενδιαφέρει η πολύπλευρη ανάπτυξη του αθλητισμού και ευχόμαστε η κυπριακή κοινωνία να εξελιχθεί σε κοινωνία μαζικού αθλητισμού και προς την κατεύθυνση αυτή θα αφιερώσουμε τις δυνάμεις μας.



Δραττόμενος των συγκυριών, θέλω να απευθύνω έκκληση όπως οι αθλητές, οι προπονητές, οι διαιτητές, οι παράγοντες και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τηρούν υπεύθυνη στάση και απομονώνουν όσους δίνουν αφορμές για επεισόδια και πράξεις βίας. Η Πολιτεία με τη σειρά της και με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, θα αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί τόσο με προληπτικά όσο και με κατασταλτικά μέτρα ώστε η βία στους αθλητικούς χώρους να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο χουλιγκανισμός είναι πρώτα και πάνω απ' όλα καταδικαστέος σε όλες του τις εκφάνσεις.

Η ανάρμοστη και βίαιη συμπεριφορά των οπαδών οποιασδήποτε ομάδας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή σε μια πολιτισμένη και σύγχρονη κοινωνία.

Ως πολιτεία θα εγκύψουμε στο θέμα της οπαδικής βίας. Όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν στο χώρο του ποδοσφαίρου τα τελευταία εικοσιτετράωρα επιβεβαιώνουν γι' ακόμα μια φορά τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Δεν πρέπει και δεν πρόκειται να γίνει άλλο ανεχτή αυτή η απαράδεχτη κατάσταση. Ευθύνες έχουμε όλοι και όλοι πρέπει να τις αναλάβουμε. Και η κυβέρνηση, και η αστυνομία, και τα σωματεία, και οι οργανωμένοι οπαδοί, και ο κάθε οπαδός χωριστά και τα ΜΜΕ, και κάθε φορέας του χώρου αυτού. Τόσο για την πρόληψη, όσο και για την τιμωρία των ενόχων.