31/3/14

Η Βουλευτής κα Αθηνά Κυριακίδου μεταβαίνει στην Ισλανδία




Η Βουλευτής κα Αθηνά Κυριακίδου αναχωρεί μεθαύριο Τετάρτη, 2 Απριλίου, για την Ισλανδία, όπου θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη συμμετοχή των Γυναικών στα Κοινοβούλια, που συνδιοργανώνεται από το Ισλανδικό Κοινοβούλιο και το Παγκόσμιο Φόρουμ για τη συμμετοχή των Γυναικών στα Κοινοβούλια, στο Reykjavík, από 3 μέχρι 5 Απριλίου.


Στο Φόρουμ θα συμμετέχουν 50 γυναίκες από Κοινοβούλια ανά τον κόσμο, ενώ θα υπογραφεί και σχετική Δήλωση. Θα πραγματοποιηθούν, εξάλλου, επισκέψεις εργασίας σε εταιρείες και οργανισμούς όπου δραστηριοποιούνται επιτυχημένες γυναίκες και θα διεξαχθούν εργαστήρια με θέμα την ανέλιξη των γυναικών σε καίριες θέσεις στον πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό τομέα.  Σε ειδική δε τελετή, θα βραβευτεί η κα Vigdis Finnbogadottir, η οποία ήταν η πρώτη γυναίκα που εξελέγη αρχηγός κράτους το 1980. 

Το Φόρουμ θα προσφωνήσουν η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Ισλανδίας κα Eygló Haroardóttir, καθώς και άλλες διακεκριμένες γυναικείες προσωπικότητες της χώρας. Οι συμμετέχουσες θα γίνουν δεκτές από τον Πρόεδρο της χώρας κ. Olafur Ragnar Grimsson και τον Πρωθυπουργό κ. Sigmundur Davio Gunnlaugsson.


------------------------