21/3/14

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ



 ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ  

Είστε εθελοντική/μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται σε τοπικό ή παγκύπριο επίπεδο; Μπορείτε να γίνετε μέλος στο επίσημο και πιο οργανωμένο δίκτυο των εθελοντικών/μη κυβερνητικών οργανώσεων στην Κύπρο, το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), το οποίο συντονίζει και δίνει ‘φωνή’ στον εθελοντικό τομέα.

Το ΠΣΣΕ λειτουργεί από το 1973 και βάσει νομοθεσίας είναι το Ανώτατο Συντονιστικό Σώμα Εθελοντικής Προσφοράς στην Κυπριακή Δημοκρατία. Έχει μέλη του πέραν των 370 εθελοντικών/μη κυβερνητικών οργανώσεων, οι οποίες εκπροσωπούν και εξυπηρετούν σχεδόν όλες τις κοινωνικές ομάδες και χειρίζονται κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας.  

Το ΠΣΣΕ προσφέρει διάφορες υπηρεσίες προς τις οργανώσεις μέλη του όπως: κατάρτιση και ανάπτυξη, ενημέρωση, υποστήριξη, τεχνική καθοδήγηση σε θέματα διοίκησης, εθελοντών, ευρωπαϊκών θεμάτων, κ.ά., αξιοποίηση αίθουσας πολλαπλής χρήσης,  υποδομής και εξοπλισμού, οικονομική στήριξη, κ.α.

Ως συντονιστικό σώμα ‘δίνει φωνή’ στις οργανώσεις μέλη του αφού συμβάλλει στη διαμόρφωση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και άλλους φορείς και παράλληλα είναι το αρμόδιο σώμα για χάραξη πολιτικής στον τομέα του εθελοντισμού.

Κύριες δραστηριότητες στις οποίες είναι διοργανωτής: Εβδομάδα Εθελοντισμού, Σύνοδος της Κοινωνίας των Πολιτών και Σύνοδος της Βουλής των Γερόντων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Θεσμοθετημένος Διάλογος μεταξύ της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών ασφαλίσεων και των εθελοντικών οργανώσεων/ΜΚΟ, Πρόγραμμα Νεολαία και Εθελοντισμός, Διαγωνισμός Έκθεσης Ιδεών με θέμα τον εθελοντισμό, ετήσια συνέδρια κ.α.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας για περισσότερες πληροφορίες: www.volunteerism-cc.org.cy
                                                                                         
Γίνετε μέλος σήμερα στο Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού. Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 22514786, στο email: info@volunteerism-cc.org.cy ή στο φαξ 22514788.
                                                                           
Διοικούσα Επιτροπή  
Παγκύπριο Συντονιστικό  Συμβούλιο Εθελοντισμού