27/3/14

Πραγματοποιήθηκε ο προημιτελικός διαγωνισμός στο επάγγελμα του μάγειρα από το ΚΕΠΑ και το ΑΞΙΚ


Πραγματοποιήθηκε ο προημιτελικός διαγωνισμός
στο επάγγελμα του μάγειρα από το ΚΕΠΑ και το ΑΞΙΚ


Πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου 2014 στα κεντρικά γραφεία του Κέντρου Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ) στη Λευκωσία ο προημιτελικός διαγωνισμός στο επάγγελμα του Μάγειρα, στο πλαίσιο του 3ου Εθνικού Διαγωνισμού Δεξιοτήτων. Ο διαγωνισμός οργανώνεται από το ΚΕΠΑ σε συνεργασία με το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο (ΑΞΙΚ).

Οι διαγωνιζόμενοι που προκρίθηκαν θα διαγωνιστούν στον ημιτελικό διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτίου 2014 στους χώρους του ΑΞΙΚ. Ο τελικός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ο διαγωνισμός περιελάμβανε γραπτή εξέταση, ενώ ο τελικός διαγωνισμός θα περιλαμβάνει πρακτική εξέταση η οποία θα αξιολογηθεί από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του ΑΞΙΚ.

Ο γραπτός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ετοιμασίας και συγκρότησης της εθνικής ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 4ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων Euroskills 2014 που θα πραγματοποιηθεί στη πόλη Λιλ της Γαλλίας τον Οκτώβριο του 2014.

Χορηγοί του 3ου Εθνικού Διαγωνισμού Δεξιοτήτων στο επάγγελμα του Μάγειρα είναι οι εταιρείες ΑΝCO Catering Equipment, το Οινοποιείο ΜΑΚΚΑΣ και η Φρουταρία ΑΓΡΟΣ, τις οποίες ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή τους.

________________

27 Μαρτίου, 2014