28/3/14

Φασιστική επίθεση ΕΛΑΜ στο ΤΕΠΑΚ- Δήλωση Γιώργου Λουκαΐδη



Προς: Πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως
Παρακαλούμε για την εγγραφή στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως των πιο  κάτω αυτεπάγγελτων θεμάτων: 


Α. Η ομολογία του ΕΛΑΜ ότι είναι το παράρτημα της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο και η στάση των διωκτικών αρχών στην Κύπρο, με αφορμή και τις εξελίξεις στην Ελλάδα σε σχέση με την Χρυσή Αυγή. Ενημέρωση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης για το ζήτημα.

Β. Η παρείσφρηση ακροδεξιών- ναζιστικών καταστάσεων σε οργανωμένες κερκίδες φιλάθλων και οι τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου από την πολιτεία και ειδικότερα από τους οργανωμένους φορείς του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου».

Γ.  Η αντιμετώπιση της ακροδεξιάς- ναζιστικής ιδεολογίας του μίσους, της βίας, του ρατσισμού και του σοβινισμού από το εκπαιδευτικό σύστημα και η καλλιέργεια κουλτούρας ανοχής και σεβασμού στη διαφορετικότητα.  

Δ.  Η παρείσφρηση ακροδεξιών οργανώσεων στα σχολεία και οι τρόποι αντιμετώπισης της κατάστασης.

Ε. Ο ρόλος των ΜΜΕ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ναζιστικής- ρατσιστικής ιδεολογίας.

Η συζήτηση των πιο πάνω θεμάτων στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα σε σχέση με την Χρυσή Αυγή και την παραδοχή του ΕΛΑΜ ότι αποτελεί το παράρτημα της στην Κύπρο. Στόχος της πολιτείας θα πρέπει να είναι η έγκαιρη λήψη μέτρων, ώστε να απομονωθεί πολιτικά αυτή η απάνθρωπη και επικίνδυνη για τη δημοκρατία και την κοινωνία ιδεολογία.

Κατά τη συζήτηση του Α θέματος εισηγούμαστε όπως καλεστεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης για να ενημερώσει σχετικά με το θέμα την Επιτροπή. Σε περίπτωση εμπιστευτικών πληροφοριών η Επιτροπή μπορεί να συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών.

Κατά τη συζήτηση του Β θέματος εισηγούμαστε όπως καλεστούν οι πιο κάτω: Υπουργός Δικαιοσύνης, Αρχηγός Αστυνομίας, ΚΟΑ, ΚΟΠ, σωματεία Α’ κατηγορίας, Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών και Σύνδεσμος Διαιτητών.

Κατά τη συζήτηση του Γ και Δ θέματος εισηγούμαστε όπως καλεστούν οι πιο κάτω: Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΟΕΔ, ΠΟΦΕΝ, Παγκύπρια Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Παγκύπρια Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, ΕΔΟΝ, ΝΕΔΗΣΥ, ΝΕΔΗΚ, Νεολαία ΕΔΕΚ, Νεολαία ΕΥΡΩΚΟ, Νεολαία Οικολόγων, οι μαθητικές οργανώσεις ΠΕΟΜ, ΜΑΚΙ, Αγώνας και ΠΑΕΜ, οι φοιτητικές οργανώσεις Προοδευτική, Πρωτοπορία, Αναγέννηση και Αγώνας.

Κατά τη συζήτηση του Ε θέματος εισηγούμαστε όπως καλεστούν εκπρόσωποι των ΜΜΕ, της Νομικής Υπηρεσίας, της Επιτροπής Δεοντολογίας, της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης, της Ένωσης Συντακτών, του Συνδέσμου Εκδοτών, του ΚΥΠΕ και της ΚΙΣΑ.

Με εκτίμηση
Γιώργος Λουκαΐδης
Άριστος Δαμιανού
Πανίκος Σταυριανός
Ειρήνη Χαραλαμπίδου