28/3/14

Επιστολή Αντιγόνης Παπαδοπούλου προς το Γενικό Εισαγγελέα

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Επιστολή Αντιγόνης Παπαδοπούλου προς το Γενικό Εισαγγελέα

Καλεί τη Νομική Υπηρεσία να απαντήσει εάν προκύπτουν ποινικά ή άλλα αδικήματα σχετικά με στοιχεία που υπέβαλε η Ευρωβουλευτής πριν από δεκαπέντε μήνες για το τραπεζικό σύστημα



Η Ευρωβουλευτής (ΔΗΚΟ, Σ&Δ), Αντιγόνη Παπαδοπούλου, με επιστολή της προς τον Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη, επαναφέρει στοιχεία σχετικά με το τραπεζικό σύστημα, που είχε καταθέσει στη Νομική Υπηρεσία για διερεύνηση πριν από δεκαπέντε μήνες, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Η κα Παπαδοπούλου, μετά από μελέτη Ετήσιων Εκθέσεων Τραπεζών και άλλων δεδομένων, είχε ζητήσει τον Ιανουάριο του 2013 τη διερεύνηση ύποπτων συναλλαγών και άλλων κινήσεων από τραπεζικά ιδρύματα. Η Ευρωβουλευτής είχε ζητήσει να ενημερωθεί εάν από αυτά τα στοιχεία προέκυπταν ποινικά ή άλλα αδικήματα. Ο τότε Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, είχε παραπέμψει στην έρευνα που θα ακολουθούσε, καθώς τότε, σύμφωνα με την κ. Κληρίδη είχε προτεραιότητα η διάσωση του τραπεζικού συστήματος.

Δεκαπέντε μήνες μετά την υποβολή των στοιχείων, η κα Παπαδοπούλου επανήλθε με νέα επιστολή προς τη Γενική Εισαγγελία, ζητώντας να ενημερωθεί κατά πόσον έτυχαν διεύρυνσης τα στοιχεία και αν λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις.

Η Ευρωβουλευτής, στην επιστολή της προς τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, αναφέρει μεταξύ άλλων: «επαναφέρω τα συγκεκριμένα στοιχεία, «με την προσδοκία ότι θα σας βοηθήσουν στη διερεύνηση πιθανών αδικημάτων που έχουν διαπραχθεί σε βάρος των μετόχων ή/και των πελατών των τραπεζών καθώς και της εθνικής οικονομίας, με σοβαρότατες συνέπειες».



Γραφείο Τύπου Ευρωβουλευτή
28/03/2014