27/2/14

Εγκύκλιος για τις θέσεις αποσπάσεων, Συμβούλων και Συνδετικών Λειτουργών για τη σχολική χρονιά 2014-15




Σχετικά με το πιο πάνω θέμα, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού επιθυμεί να επισημάνει τα ακόλουθα:


Η εγκύκλιος των αποσπάσεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στις 21 Φεβρουαρίου 2014, με στόχο την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των εκπαιδευτικών που θα πληρώσουν τις θέσεις για τη σχολική χρονιά 2014-15. Η σημασία της επιτυχημένης ολοκλήρωσης της εν λόγω διαδικασίας είναι μεγάλη, αφού αυτή επηρεάζει καθοριστικά την ορθή στελέχωση και λειτουργία των σχολείων και την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών/Τμημάτων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Η εγκύκλιος αναρτήθηκε μετά από πολύμηνη μελέτη των δεδομένων που υπήρχαν, και μετά από αλλεπάλληλες υπηρεσιακές συσκέψεις όπου όλες οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης υπέβαλαν τις εισηγήσεις τους για αλλαγές, οι οποίες στην πλειονότητά τους έχουν ενσωματωθεί στην εγκύκλιο.

Η νέα εγκύκλιος, με τη συνδρομή όλων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, διορθώνει στρεβλώσεις του παρελθόντος και αντιμετωπίζει ισότιμα τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς που θα αποσπαστούν ή θα τους ανατεθούν καθήκοντα Συμβούλου ή Συνδετικού Λειτουργού ως προς τους όρους εργασίας και τα καθήκοντά τους.

Οι αλλαγές που έχουν γίνει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι οι ακόλουθες:

·                  Εξίσωση ωραρίου και όρων υπηρεσίας για όλους τους εκπαιδευτικούς που θα αποσπαστούν ή θα τους ανατεθούν καθήκοντα Συμβούλου ή Συνδετικού Λειτουργού.
·                  Κατάργηση των αποσπάσεων ή της ανάθεσης καθηκόντων Συμβούλων και Συνδετικών Λειτουργών κατά 1/5, εκτός από τις περιπτώσεις όπου η απόσπαση είναι μόνο 1/5.

·                  Καθορισμός μέγιστου αριθμού αιτήσεων που μπορούν να υποβληθούν (τρεις) έτσι ώστε ο κάθε εκπαιδευτικός να υποβάλλει αίτηση για τομείς που πραγματικά τον ενδιαφέρουν και στους οποίους μπορεί να προσφέρει.