31/12/13

Ο Υπουργός Άμυνας άκουσε τα κάλαντα από τις Φιλαρμονικές της Αστυνομίας Κύπρου, της ΕΛΔΥΚ και τη ΣΜΕΦ





Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου άκουσε σήμερα το πρωί τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τις Φιλαρμονικές της Αστυνομίας Κύπρου, της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΔΛΥΚ) και τη Στρατιωτική Μουσική της Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ).


Αφού οι εθνοφρουροί της ΣΜΕΦ έψαλαν, στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Άμυνας, τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, ο κ. Φωτίου ευχήθηκε όπως «το 2014, για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, είναι μια χρονιά όπου το έργο που έχουμε ξεκινήσει, για εκσυγχρονισμό και αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων μας, το φέρουμε εις πέρας με επιτυχία. Από τη στιγμή που η χώρα μας είναι ακόμη υπό ημικατοχή, από τη στιγμή που καθημερινά απειλούμεθα από την Τουρκία, από τη στιγμή που καθημερινά δημιουργείται ένταση από την Τουρκία στην ΑΟΖ, πρέπει και επιβάλλεται οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να είναι έτοιμες να ανταποκριθούν, εάν χρειαστεί, στην εθνική τους αποστολή. Η εθνική τους αποστολή δεν είναι άλλη από το να διασφαλίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα αυτής της χώρας».
Στη συνέχεια ευχαρίστησε την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς, τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, αλλά πάνω από όλα τους στρατιώτες για το έργο και τη σκληρή δουλειά που επιτελούν. «Θέλω να σας δώσω ένα μήνυμα αισιοδοξίας: ότι παρά την οικονομική κρίση, εκείνα που πρέπει να γίνουν στην Εθνική Φρουρά θα γίνουν, και η αποτρεπτική ισχύς της Εθνικής Φρουράς θα ενισχυθεί. Αυτό επιβάλλουν οι εθνικές ανάγκες», τόνισε.
Αφού συνεχάρη για ακόμη μια φορά τους εθνοφρουρούς για το έργο που επιτελούν, τους ευχήθηκε καλή χρονιά και εξέφρασε την πεποίθηση όπως έχουμε, σαν ελληνισμός αυτού του τόπου, καλύτερη χρονιά από το 2013.   
Ακούγοντας τα κάλαντα από μέλη της ΕΛΔΥΚ, είπε: «Καλή χρονιά στον απανταχού ελληνισμό που δοκιμάζεται αυτές τις μέρες. Με αισιοδοξία και ελπίδα να μπούμε στο 2014, με σκληρή δουλειά, ενωμένοι.
Όπως πάντοτε ο ελληνισμός μπορεί να μεγαλουργήσει και θα μεγαλουργήσει και αυτή την περίοδο. Χρειάζεται αισιοδοξία, ελπίδα, πάνω από όλα όμως, όπως έχω πει, πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις. Και είμαι αισιόδοξος ότι και αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε.
Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά όλους εσάς που είστε εδώ και υπηρετείτε την Κύπρο για ένα εθνικό σκοπό, μακριά από τις οικογένειες σας, μακριά από τους φίλους και τους συγγενείς σας. Σας ευχαριστώ εκ μέρους της πολιτείας. Και θέλω επίσης να ευχαριστήσω την Ελλάδα για την ανιδιοτελή, σταθερή και διαχρονική στήριξη του αγώνα του ελληνισμού σε αυτόν τον τόπο. Χωρίς την Ελλάδα σίγουρα η Κύπρος δεν θα μπορούσε και δεν μπορεί να συνεχίσει αυτόν τον αγώνα».  
Μιλώντας στα μέλη της Αστυνομίας Κύπρου αλλά και προς το προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας, ο κ. Φωτίου ευχήθηκε όπως αυτή η χρονιά είναι καλύτερη για τον ελληνισμό αυτού του τόπου. «Να είναι», όπως είπε, «μια χρονιά για επανεκκίνηση της οικονομίας μας, για ευημερία και πρόοδο του λαού μας». Χαρακτήρισε το 2013 μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον ελληνισμό της Κύπρου και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «με σκληρή δουλειά, αλλά και ενώνοντας δυνάμεις, όλοι μας μπορούμε να τα καταφέρουμε, μπορούμε να δώσουμε ελπίδα και προοπτική, ιδιαίτερα στους νέους μας, τη νέα γενιά που είναι το μέλλον μας. Και είμαι σίγουρος ότι όλοι μας θα πράξουμε αυτό που πρέπει».
«Πάνω από όλα, όμως», πρόσθεσε ο Υπουργός Άμυνας «εμείς, πολιτική ηγεσία και πολιτεία γενικότερα, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουμε αυτές τις δύσκολες ώρες όλους αυτούς, τις χιλιάδες των συνανθρώπων μας, που αυτές τις μέρες πονούν, αυτές τις μέρες έχουν ανάγκη την αλληλεγγύη μας και τη βοήθεια μας». 
Απευθυνόμενος, τέλος, στα μέλη της Φιλαρμονικής της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, τους συνεχάρη για το σημαντικό έργο που επιτελούν και τους ευχήθηκε καλή χρόνια, προσωπική υγεία και ευτυχία.

31/12/2013