27/11/13

Επίσκεψη Δημοσιογράφων της Ένωσης Συντακτών Ρωσίας στην Κύπρο






Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η φιλοξενία από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού Ρώσων δημοσιογράφων,  μελών της Ένωσης Συντακτών Ρωσίας και εκπροσώπων αξιοσημείωτων ΜΜΕ της χώρας, με κύριο στόχο την ενημέρωση για το γαμήλιο προϊόν και την προβολή της Κύπρου ως γαμήλιος τουριστικός προορισμός.


Όπως αναφέρει η υπεύθυνη λειτουργός Αντιγόνη Καποδίστρια, η Ρωσία αποτελεί σημαντική αγορά για τον γαμήλιο τουρισμό,  ειδικά σε ότι αφορά τα έσοδα, που κυρίως προέρχονται από τις πολυδάπανες διοργανώσεις γαμήλιων τελετών και από τις οποίες ο ιδιωτικός τομέας της Κύπρου επωφελείται τα μέγιστα. Τόνισε επίσης ότι η Κύπρος, εν όψει των καιρικών συνθηκών που διαθέτει, προσφέρει τη δυνατότητα φιλοξενίας γαμήλιων τελετών και σε περιόδους μη αιχμής. Τέτοιες ευκαιρίες υποστηρίζουν τις προσπάθειες του Οργανισμού για προώθηση δράσεων αναφορικά με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος.
Κατά τη  διάρκεια της πενθήμερης παραμονής τους στην Κύπρο οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία, πέραν των γαμήλιων τόπων τέλεσης γάμων, να επισκεφθούν σημαντικά αξιοθέατα ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος περιλαμβανομένων των εκκλησιών.  Πρόσθετα,  πραγματοποίησαν συναντήσεις με Δημάρχους, με εκπροσώπους Εταιρειών Τουρισμού, την Ένωση Συντακτών Κύπρου καθώς επίσης με τον ιδιωτικό τομέα σχετικό με τον γαμήλιο τουρισμό.
Οι δημοσιογράφοι δήλωσαν κατενθουσιασμένοι με την Κύπρο και τη φιλοξενία ενώ ο Γραμματέας της Ένωσης Συντακτών Ρωσίας κ. Rafael Guseinov, δήλωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη ευρύτερης συνεργασίας με τον ΚΟΤ για αμοιβαίο όφελος.