27/11/13

Ο νέος Αν. Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κ. Νικολαΐδης ανέλαβε, σήμερα, τα καθήκοντά του



Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος παρουσίασε, σήμερα, στα διευθυντικά στελέχη  του  Υπουργείου  Εσωτερικών  τον  νέο   Αν.   Γενικό  Διευθυντή  του  Υπουργείου κ. Κωνσταντίνο Νικολαΐδη, ο οποίος είναι και ο Διευθυντής του Τμήματος Τελωνείων και Έφορος ΦΠΑ.



Στην  εισαγωγική  του  ομιλία,  μετά  την  παρουσίαση του  νέου  Αν. Γενικού Διευθυντή, ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημασία της ορθολογικής χρήσης των οικονομικών πόρων, με στόχο την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.
Αναφέρθηκε, επίσης, διεξοδικά, στους διάφορους τομείς δράσης του Υπουργείου, επισημαίνοντας το έργο που έχει επιτελεστεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ένεκα και του Μνημονίου, καθώς και την ανάγκη για τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη για αμεσότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη, λαμβανομένου υπόψη και του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα του έργου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μετά την παρουσίαση και την εισαγωγική ομιλία του κ. Υπουργού, ο κ. Νικολαΐδης απευθυνόμενος στα διευθυντικά στελέχη και το προσωπικό του Υπουργείου, και αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο «γι’ αυτόν τον τιμητικό διορισμό», υπογράμμισε ότι αναλαμβάνει τη σκυτάλη της Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Εσωτερικών, ενός νευραλγικού, όπως είπε, Υπουργείου, «με αίσθημα ευθύνης».

«Συχνά», συνέχισε, «γίνεται λόγος για την ανάγκη εκσυγχρονισμού, ανανέωσης, αναμόρφωσης και εναρμόνισης με τα Ευρωπαϊκά δρώμενα». «Πρέπει να δώσουμε», τόνισε, «σημαντικό περιεχόμενο στους όρους αυτούς, με διάφορους τρόπους. Γι’ αυτό θα περάσω αμέσως στο πρακτικό μέρος και επιγραμματικά σας ανακοινώνω ότι, πρώτον: Θα ιδρυθεί άμεσα μια Δεξαμενή Σκέψης, με τη σύσταση ενός Τομέα Στρατηγικής και Σύνθεσης σε επίπεδο Υπουργείου. Ο θεσμός αυτός θα μελετά σε βάθος τα αίτια και τις παραμέτρους που συντηρούν και προσδιορίζουν κάθε πρόβλημα και εν γένει στρατηγικό θέμα».
«Δεύτερον, ο Τομέας αυτός θα εκπονήσει το Στρατηγικό Σχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την τριετία 2014 – 2016, εφαρμόζοντας μεθόδους συμμετοχικής διοίκησης». «Θα είμαστε πρωτοπόροι στον τομέα αυτό», πρόσθεσε.

«Τρίτον», σημείωσε την «ανάγκη παρακολούθησης υλοποίησης της Στρατηγικής, μέσω των Ετήσιων Σχεδίων Δράσης και των Τριμηνιαίων Εκθέσεων Προόδου».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «μεσούσης της οικονομικής κρίσης, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη, με πιο ορθολογική χρήση των διαθέσιμων πόρων, και καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη».

Περαιώνοντας την πρώτη επικοινωνία με το προσωπικό του Υπουργείου, ως ακροτελεύτια πρότασή του, ο κ. Νικολαΐδης ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών και τον διαβεβαίωσε ότι θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση του συνόλου του Υπουργείου στην προσπάθεια του να πετύχει τους στόχους που ο ίδιος έχει θέσει.

_________________