21/7/13

Ο Υπουργός Άμυνας μεταβαίνει στην Αθήνα

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου μεταβαίνει σήμερα στην Αθήνα όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη.
Ο κ. Φωτίου θα έχει αύριο το μεσημέρι συνάντηση, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ενώ αργότερα θα έχει συνομιλίες με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Κατά τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών στους τομείς που άπτονται της αρμοδιότητας των δυο Υπουργείων καθώς και τον επανασχεδιασμό της συνεργασίας στη βάση των νέων στρατηγικών δεδομένων και εξελίξεων στην περιοχή. Οι δυο Υπουργοί αναμένεται, επίσης, να εξετάσουν θέματα που σχετίζονται με τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες των δυο χωρών καθώς και τη συνεργασία τους στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Φωτίου θα παραστεί το πρωί της Δευτέρας στα τρισάγια που θα τελεστούν στο Μνημείο Ελλήνων Πεσόντων στην Κύπρο στο Άλσος Στρατού και στη Στήλη Πεσόντων της Κυπριακής Τραγωδίας στην Πλατεία Μαδρίτης, όπου θα καταθέσει στεφάνια.

Το βράδυ της Δευτέρας θα συμμετάσχει ως ο κύριος ομιλητής στην κεντρική επετειακή και αντικατοχική εκδηλώση μνήμης και τιμής για τις μαύρες επετείους του Ιουλίου 1974. Η εκδήλωση, η οποία θα λάβει χώρα στην Πλατεία Συντάγματος, διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ) σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, την Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (ΕΚΕ) και τα κυπριακά σωματεία της Αττικής.

Την Τρίτη θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας των Ανθυπολοχαγών Τάξεως 2013 κατά την οποία θα αποφοιτήσουν 29 Ελληνοκύπριοι ανθυπολοχαγοί.

Ο Υπουργός Άμυνας επιστρέφει στην Κύπρο το απόγευμα της Τρίτης.