7/5/13

Καταδικαστική ανακοίνωση της Βουλευτού Στέλλας Κυριακίδου για τον βιασμό πεντάχρονου κοριτσιού 07/05/2013

Η Γενική Εισηγήτρια για τα παιδιά στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, (ΚΣΣΕ), Βουλευτής κα Στέλλα Κυριακίδου, εξέδωσε από κοινού ανακοίνωση με τον Γενικό Εισηγητή ενάντια στη βία κατά των γυναικών, Πορτογάλο Βουλευτή κ. José Mendes Boda, καταδικάζοντας τον πρόσφατο βιασμό ενός πεντάχρονου κοριτσιού στην Ινδία.
Μέσα από την ανακοίνωση εκφράζεται, μεταξύ άλλων, η ανησυχία της κας Κυριακίδου και του κ. Mendes Boda για το γεγονός ότι το ειδεχθές αυτό περιστατικό αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως κάθε άλλο παρά διασφαλίζεται η πλήρης προστασία της ζωής και της ασφάλειας των κοριτσιών και γυναικών ανά το παγκόσμιο και πως οι πλέον ευαίσθητες ομάδες των κοινωνιών μας εξακολουθούν να παραμένουν απροστάτευτες.

Το γεγονός, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ότι η σεξουαλική κακοποίηση συμβαίνει σε χώρες μακριά από την Ευρώπη δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σιωπηλά από τις χώρες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, ωσάν να μην υπάρχει. Στα πλαίσια αυτά, συνεχίζει η ανακοίνωση, η ανταλλαγή βέλτιστων νομοθετικών, πολιτικών και δικαστικών πρακτικών καθίσταται ύψιστης σημασίας, όχι μόνο σε ευρωπαϊκό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Η κα Κυριακίδου και ο κ. Mendes Boda καλούν τα μέλη των εθνικών κοινοβουλίων των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης να πράξουν κάθε τι δυνατόν, ώστε να διασφαλίσουν ότι τα νεαρά κορίτσια και οι γυναίκες θα ζουν χωρίς τον φόβο της βίας. Καλούν επίσης όσες χώρες δεν το έχουν πράξει ακόμη να προσχωρήσουν τόσο στη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της σεξουαλικής βίας ενάντια στα παιδιά όσο και στη Σύμβαση ενάντια στη σεξουαλική βία κατά των γυναικών, ως ένα πρώτο βήμα στον αγώνα κατά των φρικτών αυτών εγκλημάτων, μεταξύ των οποίων και το πρόσφατο στην Ινδία.