21/3/13

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη 21/03/2013

Με δεδομένη την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σέβεται απόλυτα, συνεχίζεται μια συλλογική προσπάθεια για να βρεθούν λύσεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως από την πρώτη στιγμή έπραξε, στις 15 Μαρτίου, μετά την απόφαση του Eurogroup, και έχοντας υπόψη την αντίθετη άποψη των πολιτικών δυνάμεων στην Κύπρο, συνεχίζει να καταβάλλει έντονες προσπάθειες προς όλες τις προσφερόμενες κατευθύνσεις και πραγματοποιεί διαβουλεύσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων καθώς και οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτό και σε πνεύμα συναίνεσης και συναντίληψης πραγματοποιήθηκε σήμερα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών η οποία οδήγησε στην ομόφωνη απόφαση για τη σύσταση του Επενδυτικού Ταμείου Αλληλεγγύης. Για το σκοπό αυτό ετοιμάζεται από τη Νομική Υπηρεσία νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί σε συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου που έχει κληθεί για τις 6 μ.μ. σήμερα.

Ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση χειρίζονται με ψυχραιμία και υπευθυνότητα τις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται ο τόπος και καλούν όλους να επιδείξουν το ανάλογο πνεύμα. Δηλώσεις και προσεγγίσεις που δυνατό να διασαλεύουν το κλίμα συναίνεσης που επικρατεί στο επίπεδο της πολιτικής ηγεσίας είναι καλό να αποφεύγονται.

Ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση διαβεβαιώνουν τον κυπριακό λαό ότι η ηγεσία θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και όλοι μαζί να οδηγήσουν τη χώρα έξω από το αδιέξοδο.