21/3/13

Ο Υπουργός ΄Αμυνας συναντήθηκε με τον Γάλλο Αντιναύαρχο για την περιοχή της Μεσογείου και την Πρέσβη της Ολλανδίας

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα στο γραφείο του συνάντηση με τον Γάλλο Διοικητή Περιοχής Μεσογείου, Αντιναύαρχο Yann Tainguy.

Κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τον Γάλλο Αντιναύαρχο για τις τρέχουσες εξελίξεις της οικονομίας και τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την επίλυση του ζητήματος και ακολούθως έγινε ανταλλαγή απόψεων για τους τρόπους ενδυνάμωσης της συνεργασίας που υπάρχει σε διάφορα επίπεδα ανάμεσα στα Υπουργεία Άμυνας και τις Ένοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών. Συζητήθηκε επίσης η κατάσταση στη Συρία και στην ανατολική Μεσόγειο γενικότερα.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος Αντιναύαρχος ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για τη θερμή υποδοχή και εξέφρασε την πεποίθηση ότι Γαλλία και Κύπρος θα ενδυναμώσουν ακόμη περισσότερο τις άριστες, όπως τις χαρακτήρισε, σχέσεις που υπάρχουν σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών.

Σημειώνεται ότι ο Γάλλος Διοικητής Περιοχής Μεσογείου, Αντιναύαρχος Yann Tainguy, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο από τις 20 μέχρι τις 22 Μαρτίου, ύστερα από πρόσκληση του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Στυλιανού Νάση.

Στη συνέχεια ο Γάλλος Αντιναύαρχος μετέβη στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς όπου έτυχε ενημέρωσης από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς.

Εξάλλου, ο Υπουργός ΄Αμυνας συναντήθηκε σήμερα με την Πρέσβη της Ολλανδίας κα Brechje Schwachofer.

Κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός Άμυνας ενημέρωσε την κα Πρέσβη για τις τρέχουσες εξελίξεις της οικονομίας και τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την επίλυση του ζητήματος και ακολούθως έγινε ανταλλαγή απόψεων για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, την κατάσταση στη Συρία και την ανατολική Μεσόγειο γενικότερα.

Από την πλευρά της, η Πρέσβης της Ολλανδίας ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και εξέφρασε την πεποίθηση ότι Ολλανδία και Κύπρος θα ενδυναμώσουν ακόμη περισσότερο τις πολύ καλές σχέσεις που υπάρχουν σε όλους τους τομείς.