15/3/13

Παρουσίαση των κυπριακών Πανεπιστημίων σε Αθήνα και Ιωάννινα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 12 Μαρτίου εκδήλωση σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» στην Αθήνα, για την παρουσίαση των κυπριακών Πανεπιστημίων.
Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους σε εκπροσώπους από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.
Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της κυπριακής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του εμπορικού τμήματος της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα, του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ.
Σημειώνεται ότι παρόμοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 13 Μαρτίου στο «Hotel Du Lac» στα Ιωάννινα.
Οι παρουσιάσεις απευθύνονταν σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς της Αθήνας και των Ιωαννίνων, οι οποίες ήταν αφιερωμένες στην προβολή των εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων των κυπριακών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.