5/3/13

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου με τον Πρέσβη της Ελλάδας κ. Βασίλη Παπαϊωάννου

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος είχε σήμερα το πρωί συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρέσβη της Ελλάδας κ. Βασίλη Παπαϊωάννου:

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Υπουργός Εσωτερικών προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Πρέσβη της Ελλάδας. Ως γνωστό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων μας με την Ελλάδα. Θέλουμε η Ελλάδα παρά τα όσα προβλήματα έχει, αλλά και τα όσα άλλα προβλήματα έχουμε εμείς, να είναι μαζί μας, να είμαστε μια γροθιά γιατί μόνο αλληλοϋποστηριζόμενοι μπορούμε να βγούμε από αυτή τη μεγάλη κρίση που μαστίζει τόσο την Κύπρο όσο και την Ελλάδα. Στα πλαίσια αυτά ήταν και η σημερινή συνάντηση».

Ερωτηθείς ο κ. Χάσικος ανέφερε ότι στη συνάντηση με τον κ. Παπαϊωάννου έγινε μια ευρύτερη ανταλλαγή απόψεων επισημαίνοντας παράλληλα ότι σε ό,τι αφορά τα αποκλειστικά θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών, αυτά θα συζητηθούν με τον Έλληνα ομόλογό του.

Ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως στα πλαίσια μια στενότερης συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις τόσο από τους Κύπριους Υπουργούς στην Ελλάδα όσο και από τους Ελλαδίτες Υπουργούς στην Κύπρο.