5/3/13

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου σε παρουσίαση με θέμα: «Σίτιση 2000 απόρων μαθητών Λεμεσού. Για το παιδί το πρόγευμα είναι δικαίωμα. Για εμάς τους μεγάλους, υποχρέωση», στη Λεμεσό 05/03/2013


Αγαπητοί φίλοι,

Παίρνοντας στα χέρια μου, παράλληλα με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Υπουργός, την κοινή πρόσκληση της εταιρείας Carrefour, της Σχολικής Εφορείας και της Μητρόπολης Λεμεσού, η ματιά μου πήγε αμέσως στο σύνθημα της σημερινής εκδήλωσης: «Για το παιδί το πρόγευμα είναι δικαίωμα. Για εμάς τους μεγάλους, υποχρέωση». Υιοθετώντας το σύνθημα αυτό θεώρησα, ως εκπρόσωπος της πολιτείας, υποχρέωσή μου να παραστώ προσωπικά στην εκδήλωση, προσθέτοντας ότι για την πολιτεία και τον Υπουργό ειδικά, αυτό αποτελεί υπόσχεση.


Τα παιδιά μας αποτελούν τη μεγαλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε, γι’ αυτό και θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι βασικοί όροι της επένδυσής μας χτίζονται σε στερεά θεμέλια. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε τους καλύτερους όρους διαβίωσης των παιδιών για να μπορούν απρόσκοπτα να αφοσιωθούν στον αγώνα τους για μόρφωση και προκοπή.

Στο πλαίσιο αυτό το έργο των τριών εταίρων: της εταιρείας Carrefour, της Σχολικής Εφορείας και της Μητρόπολης Λεμεσού, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ανεπιφύλακτα, ως θεάρεστο παράδειγμα κοινωνικής ευθύνης και υπευθυνότητας το οποίο ζητά μιμητές.

Θα μπορούσα βέβαια να μιλώ για πολλή ώρα, κάνοντας αναφορά στην οικονομική κρίση, στις επιβουλές κατά της πατρίδας μας, στις υποχρεώσεις των μεγάλων, στην ανάγκη διασφάλισης μιας ομαλής παιδικής ηλικίας για τους μαθητές και τις μαθήτριες μας και τόσα άλλα ατέλειωτα και ενδιαφέροντα θέματα. Έχοντας όμως μπροστά μου ένα τόσο ζωντανό παράδειγμα διαχείρισης της ανθρώπινης ανάγκης δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τους τρεις εταίρους για την κοινωνική δραστηριοποίησή τους. Ετοιμάζοντας τον σύντομο αυτό χαιρετισμό σκεφτόμουν ότι επιβεβαιώνεται η ρήση «ουδέν κακόν αμιγές καλού», αφού ο λαός μας σε περιόδους κρίσης αναδεικνύει τις δυνάμεις του.

Θεωρώντας ότι εκεί που μιλούν τα έργα, τα λόγια περισσεύουν, θα τελειώσω τον τον χαιρετισμό αυτό, συγχαίροντας και ευχαριστώντας σας εκ μέρους της Πολιτείας για το έργο που επιτελείτε και ευχόμενος καλή αρχή και καλή συνέχεια.