2/10/13

Δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών για το σφαγείο της Κοφίνου

Αναφορικά με τις ανησυχίες που έχει διατυπώσει μερίδα των εργαζομένων στο Σφαγείο της Κοφίνου, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος διευκρινίζει τα ακόλουθα:

«Είναι γνωστό σε όλους ότι η συνέχιση της λειτουργίας του Σφαγείου είναι εκ των πραγμάτων αδύνατη, λόγω των συνεχών και σοβαρότατων ελλειμμάτων που δημιουργούνται από τη συντήρηση και λειτουργία του εδώ και πολλά χρόνια. Απόδειξη των πιο πάνω αποτελεί και το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για δύο μήνες. Δυστυχώς, έχουμε κληρονομήσει αυτή τη δραματική κατάσταση η οποία διαρκεί εδώ και χρόνια και είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε μια οριστική λύση στο πρόβλημα, χωρίς να παραγνωρίζουμε, βέβαια, τον ανθρώπινο παράγοντα και συγκεκριμένα τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της καταβολής των καθυστερημένων μισθών, αυτό είναι καθαρά θέμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Σφαγείου, κάτι που, εξάλλου, οι εργαζόμενοι γνωρίζουν.

Σε ό,τι αφορά γενικότερα το θέμα του Σφαγείου Κοφίνου, το Υπουργικό Συμβούλιο θα αποφασίσει στη βάση πρότασης του Υπουργείου Εσωτερικών. Είναι ξεκάθαρο, όμως, ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του ένας αποδεδειγμένα για σειρά ετών ζημιογόνος οργανισμός. Υπογραμμίζω ότι οι ζημιές έχουν ξεπεράσει τα €3,5 εκ. τον χρόνο.

Το αίτημα των ωρομίσθιων για μεταφορά τους στη Δημόσια Υπηρεσία θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».