23/9/13

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού και του Πρέσβη της Γαλλίας, στο Γαλλο-Κυπριακό Σχολείο


Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος και ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο κ. Jean-Luc Florent επισκέφθηκαν σήμερα το Γαλλο-Κυπριακό Σχολείο στη Λευκωσία, όπου επιθεώρησαν τάξεις του νηπιαγωγείου, του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου.


Μετά την επίσκεψη ο κ. Κενεβέζος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι με ιδιαίτερη χαρά που επισκέφθηκα σήμερα, με τον φίλο Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο, το Γαλλο-Κυπριακό σχολείο στο οποίο φοιτούν Γάλλοι, Κύπριοι και μαθητές από πολλές άλλες χώρες. Η δημιουργία του Γαλλο-Κυπριακού σχολείου αποτελεί όχι μόνο επένδυση στην παιδεία, αλλά και μια σπουδαία επένδυση στις Γαλλο-Κυπριακές σχέσεις. Αποδεικνύει στην πράξη τη θέληση της Κύπρου και της Γαλλίας για συνεργασία και εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών σε όλους τους τομείς. Αποτελεί τον καρπό των κοινών προσπαθειών των δύο Κυβερνήσεων, καθώς και της δέσμευσής τους για συνέχιση και ενδυνάμωση των δεσμών φιλίας που βασίζονται σε κοινές αρχές και αξίες».

Εξάλλου, απευθυνόμενος στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, ο Πρέσβης της Γαλλίας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στις κυπριακές Αρχές για την υλοποίηση του κοινού αυτού οράματος και τόνισε ότι η συνύπαρξη Κύπριων και Γάλλων μαθητών από την πιο νεαρή ηλικία αποτελεί μια σπουδαία επένδυση στις Γαλλο-Κυπριακές σχέσεις. Αποδεικνύει, επίσης, έμπρακτα τη θέληση των δύο χωρών για συνέχιση και εμβάθυνση της μέχρι τώρα συνεργασίας τους, είπε ο Πρέσβης της Γαλλίας.