6/7/13

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου για την 27η Παγκοινοτική Χοροεσπερίδα του ΣΚΕ Σιάς 06/07/2013


Με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκα την πρόσκλησή του Συμβουλίου σας για να παρευρεθώ και να θέσω υπό την αιγίδα μου τη σημερινή εκδήλωση. Τέτοιες εκδηλώσεις βοηθούν, μεταξύ άλλων, και στη σύσφιξη των σχέσεων των μελών και στην αναγνώριση της προσφοράς του Συμβουλίου στην Κοινότητα.

Θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου για το έργο που επιτελείτε. Η αξία του έργου σας έχει διπλή σημασία λόγω της σημερινής οικονομικής κατάστασης του τόπου μας. Σε τέτοιες δύσκολες, όμως, εποχές, φαίνεται και η πραγματική αξία και προσφορά του εθελοντισμού.

Τα Συμβούλια Εθελοντισμού δίνουν πρώτα το καλό παράδειγμα της ανιδιοτελούς προσφοράς και της αλληλεγγύης. Σας ευχαριστούμε θερμά για το έργο που επιτελείτε, γιατί εκτός από την προσφορά δίνετε σε όλους μας το μήνυμα πως μόνο ενωμένοι και με μόνο γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας μπορούμε να πάμε μπροστά.

Ο ρόλος του εθελοντισμού και των Μη κυβερνητικών Οργανώσεων στην Κύπρο είναι επικουρικός και συμπληρώνει εκείνον του επίσημου κράτους. Έχοντας πλήρη επίγνωση της συνεισφοράς του εθελοντικού κινήματος στον κοινωνικό τομέα, η Κυβέρνηση, μέσω των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στηρίζει τις δράσεις των οργανωμένων εθελοντών παρέχοντας οικονομική ενίσχυση και τεχνική καθοδήγηση στις Οργανώσεις, που υλοποιούν προγράμματα, τα οποία εμπίπτουν στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας. Σε αυτό το πλαίσιο, το ΣΚΕ Σιάς έλαβε το 2012 το ποσό των 25.000 ευρώ για σκοπούς λειτουργίας παιδοκομικού σταθμού.

Σας διαβεβαιώνω ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αναγνωρίζοντας την προσφορά σας, θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα σας, στηρίζοντας έμπρακτα το κοινωνικό έργο που επιτελείτε. Καταλήγοντας θα ήθελα ξανά να σας ευχαριστήσω για τους αγώνες και την προσφορά σας προς τον συνάνθρωπο και το Κράτος. Προσφορά που δίνεται στην πιο αγνή μορφή της. Αυτή του εθελοντισμού.