4/6/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΕΥΡΩΚΟ



Τα θέματα της άμυνας δεν έχουν και ούτε θα πρέπει να έχουν κομματικό χρώμα είπε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κόμματος (ΕΥΡΩΚΟ).


Ο Υπουργός Άμυνας στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους είπε ότι του δόθηκε   η ευκαιρία να συζητήσει και να ανταλλάξει κάποιες απόψεις με την αντιπροσωπεία του ΕΥΡΩΚΟ σε θέματα που άπτονται του Υπουργείου Άμυνας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σημαντικό ενδιαφέρον που επιδεικνύει το κόμμα όσον αφορά αυτό το ευαίσθητο θέμα της άμυνας.

Πρόσθεσε ότι κατά τη συνάντηση ανάλυσε τους βασικούς άξονες της πολιτικής του Υπουργείου Άμυνας καθώς και τους βασικούς του στόχους ενώ τόνισε ότι έχει ζητήσει    τη συμπαράσταση και τη βοήθεια του ΕΥΡΩΚΟ ούτως ώστε να επιτευχθεί το έργο αυτό.

«Έχω πει πολλές φορές και θα το επαναλάβω. Και είναι πολιτική δική μου. Τα θέματα της άμυνας δεν έχουν κομματικό χρώμα. Και δεν πρέπει να έχουν κομματικό χρώμα» είπε και υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει την ανταλλαγή απόψεων και με άλλα κόμματα σε αυτά τα κρίσιμα, όπως τα χαρακτήρισε, θέματα. «Πιστεύω ότι συλλογικά θα πρέπει να λειτουργήσουμε εάν θέλουμε πραγματικά να πετύχουμε στην αποστολή αυτού του Υπουργείου, που πρέπει να είναι εθνική αποστολή και αφορά όλους μας», κατέληξε ο κ. Φωτίου.

Από πλευράς του ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος κ. Πόλυς Παλλήκαρος είπε ότι «τα θέματα άμυνας ήταν πάντοτε πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του ΕΥΡΩΚΟ αλλά ιδίως σήμερα εν μέσω οικονομικής κρίσης, και ιδίως με τις αλλαγές στο γεωπολιτικό μας χώρο. Και αναφέρομαι κυρίως στο ‘δώρο’ που μας έδωσε ο Θεός: στο φυσικό αέριο. Η σημασία της Εθνικής Φρουράς είναι τεράστια για τον τόπο μας». Ανέφερε ότι κατά την επίσκεψη τους στον Υπουργό Άμυνας συζητήθηκαν  θέματα ασφάλειας της ΑΟΖ, θέματα εκσυγχρονισμού της Εθνικής Φρουράς, θέματα ασφάλειας του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς και άλλα επιμέρους ζητήματα που αφορούν στη συμπλήρωση της πυραμίδας της ιεραρχίας της Εθνικής Φρουράς.

Κλείνοντας ο κ. Παλλήκαρος είπε ότι   «με τον Υπουργό συμπλέουν οι απόψεις μας σαν κόμμα και θα είμαστε δίπλα του σε όποιες ενέργειες και αν κάνει προς την κατεύθυνση την οποία έχουμε προαναφέρει».

4/6/2013