4/6/13

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου στην τελετή λήξης του Διαγωνισμού Βολής μεταξύ των Μονάδων Εθνοφυλακής



Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου στην τελετή λήξης του Διαγωνισμού Βολής μεταξύ των Μονάδων Εθνοφυλακής

04/06/2013


Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, στο πεδίο βολής Τσερίου, για την απονομή των επάθλων στους πρωτεύσαντες σκοπευτές, καθώς και στις νικήτριες ομάδες των σκοπευτικών αγώνων των Μονάδων Εθνοφυλακής της Εθνικής Φρουράς.

Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ θερμά όσους συνέβαλαν στην άριστη διοργάνωση των σκοπευτικών αγώνων. Ταυτόχρονα, συγχαίρω το ΓΕΕΦ, τη Διεύθυνση Εθνοφυλακής και τους επικεφαλείς όλων των ομάδων και ιδιαίτερα των νικητριών, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην επίτευξη των υψηλών αποτελεσμάτων.

Ο διαγωνισμός βολής, ο οποίος αποτελεί θεσμό, έχει επάξια συμπεριληφθεί στις πλέον αξιόλογες και επιτυχημένες δραστηριότητες της Εθνικής Φρουράς. Παρόμοιες εκδηλώσεις μέσω των οποίων προάγεται η ευγενής άμιλλα, καταδεικνύουν την πραγματικά σοβαρή προσπάθεια που καταβάλλεται για ενίσχυση του ομαδικού πνεύματος στις τάξεις των Ταγμάτων Εθνοφυλακής.

Αγαπητοί Εθνοφύλακες,
Σήμερα αποδείξατε ότι θέλετε και μπορείτε. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το Υπουργείο Άμυνας, η Εθνική Φρουρά και η Κυπριακή Πολιτεία, σας εμπιστεύονται και σας έχουν συμπεριλάβει στους σύγχρονους σχεδιασμούς που έχουν ως στόχο να καταστήσουν τις ένοπλες μας δυνάμεις, ευέλικτο και αξιόμαχο στράτευμα.   
Ο βίος σας, είναι συνυφασμένος με τους αγώνες και τις διαχρονικές προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για επιβίωση και υπεράσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Ζήσατε τις αγωνίες του Λαού μας και συμβάλατε στην ανάταση και εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, στις γειτονιές και τα χωριά σας απ’ όπου κατάγεστε.   

Η παραμονή των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων στην πατρίδα μας, συνεχίζει να αποτελεί σταθερή και μόνιμη απειλή κατά της ασφάλειάς μας. Για το λόγο αυτό και παρά τα όποια οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουμε, είναι αναγκαία η συνεχής μέριμνα για ενίσχυση της αμυντικής μας θωράκισης, της οποίας η Εθνοφυλακή καταλαμβάνει εξέχουσα θέση.

Καταλήγοντας, συγχαίρω, για ακόμα μια φορά, όλους όσοι συνέβαλαν στην άψογη οργάνωση και διεξαγωγή των σκοπευτικών αγώνων, αλλά κυρίως, όλους εσάς που λάβατε μέρος στο διαγωνισμό. Είστε όλοι άξιοι συγχαρητηρίων και επαίνων για τη συμμετοχή σας.

Στο διαγωνισμό που μόλις τελείωσε, δεν υπήρξε μόνο ένας νικητής. Νικητές είστε όλοι όσοι συμμετάσχετε σε παρόμοιες εκδηλώσεις που μέσα από το «ευ αγωνίζεσθε», εξυψώνετε το εθνικό φρόνιμα και τη θέληση του λαού μας για αντίσταση.

Εκ μέρους της κυπριακής πολιτείας, σας ευχαριστώ θερμά για όσα προσφέρετε στην Εθνική Φρουρά και στην πατρίδα μας. Εύχομαι στον καθένα από εσάς ξεχωριστά, υγεία και κάθε επιτυχία στον πολιτικό σας βίο.