6/6/13

Πέμπτη, 6/6/2013 Εκδήλωση με θέμα «Ανακύκλωση σε φόντο μπλε!»





Στα πλαίσια της προώθησης της περιβαλλοντικής επιμόρφωσης, της καλλιέργειας και ενίσχυσης της περιβαλλοντικής συνείδησης για την ορθή διαχείριση αποβλήτων και την προστασία των νερών κολύμβησης, διοργανώνεται την Παρασκευή, 7 Ιουνίου, από τις 9.30 π.μ. έως τις 12.30 μ. από το Τμήμα Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, εκδήλωση με τίτλο «Ανακύκλωση σε φόντο μπλε!»



Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας και τον οργανισμό CYMEPA στην Παραλία των Φοινικούδων, στη Λάρνακα. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μαθητές από δημοτικά σχολεία της περιοχής αλλά και το κοινό που θα βρεθεί στον χώρο.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σε θέματα πρόληψης, μείωσης, χωριστής συλλογής και ανακύκλωσης αποβλήτων αλλά και η σημασία της διατήρησης της καθαριότητας των παραλιών μας και των νερών κολύμβησης. Κατά την διάρκεια της ημέρας, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες οι οποίες θα έχουν ενημερωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει καθαρισμό της παραλίας των Φοινικούδων και διαχωρισμό των διαφόρων ρευμάτων αποβλήτων που θα μαζευτούν σε κάδους ανακύκλωσης, οι οποίοι στην συνέχεια θα μεταφερθούν από συλλέκτες σε μονάδες επεξεργασίας.
Τα παιδιά θα ενημερωθούν για θέματα ανακύκλωσης, κομποστοποίησης και προστασίας των νερών και των παραλιών και θα διασκεδάσουν φτιάχνοντας κατασκευές από απόβλητα και ζωγραφίζοντας το περιβαλλοντικό πανό των καθαρών θαλασσών και της ανακύκλωσης αποτυπώνοντας έτσι τις εντυπώσεις τους.
-----------------------------