13/2/13

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ 12/02/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου και του Πρέσβη της Κύπρου κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, είχε σήμερα συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα.

Η κ. Παπαρήγα σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση εξέφρασε την εκτίμηση, ότι ενόψει των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο «ενεργοποιείται η γνωστή τριάδα - ΕΕ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΔΝΤ, γιατί το τρόικα δεν λέει και πολλά πράγματα, είναι αυτοί οι τρεις - για να βάλει στο χέρι τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου. Και το λέμε παρακολουθώντας όλη αυτήν τη συζήτηση, σε ποιο ταμείο θα μπουν κ.λπ».

Το συμπέρασμα, είπε η κα Παπαρήγα, «είναι ότι ο πλούτος που υπάρχει σε μία χώρα, ενώ αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για να ζήσει καλύτερα ο λαός, στα χέρια των κεφαλαιοκρατών γίνεται ένα όπλο εναντίον τους».

«Εμείς πιστεύουμε ότι ο κυπριακός λαός θα συνεχίσει να παλεύει και για τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού, αλλά και για να μην αφήσει τον πλούτο που του ανήκει να γίνει βορά σε δυνάμεις είτε ευρωπαϊκές, είτε άλλες», ανέφερε η ΓΓ του ΚΚΕ.