13/2/13

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων 12/02/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου και του Πρέσβη της Κύπρου κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα.

Ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζήτησαν το Κυπριακό, την ενέργεια και τα βήματα που έχει κάνει η Κύπρος.

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξέφρασε στον Πρόεδρο Χριστόφια τις απόψεις του κόμματος του για την πορεία που, όπως είπε, «οι φεντεραλιστές της ΕΕ προσπαθούν να οδηγήσουν τον Ελληνισμό και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ώστε να αποκόψουν τις συνεργασίες και τις συμμαχίες με χώρες εκτός ΕΕ, με συμμάχους όπως η Ρωσία, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ».

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε την Κύπρο «παράδειγμα προς μίμηση για την πολιτική της στο ενεργειακό, όπως ξεκίνησε επί Προεδρίας Τάσσου Παπαδόπουλου» και πρόσθεσε ότι «πρέπει ξεκάθαρα να πούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε στις αγορές, στους φεντεραλιστές της ΕΕ, μαζί με την εκμετάλλευση που προσπαθούν να πάρουν μέσα από μνημόνια τον ορυκτό πλούτο του Ελληνισμού, να οδηγήσουν και σε μία λύση – πακέτο όπως το Σχέδιο Ανάν».

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν από τον κυπριακό Ελληνισμό «να συμπορευθούμε στο να αντισταθούν οι λαοί μας απέναντι στην παράδοση στους διεθνείς τοκογλύφους και τους τραπεζίτες».