13/2/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας ολοκλήρωσε τις επαφές του στην Αθήνα 12/02/2013

Η οικονομική κρίση σε Κύπρο και Ελλάδα, τα αποτελέσματα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, καθώς και το Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε σήμερα στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, στην τελευταία συνάντηση τους, πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας συναντήθηκε διαδοχικά με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Παναγιώτη Καμμένο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη και με τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο και τον ελληνικό λαό για την αμέριστη στήριξη τους προς την Κύπρο και την πεποίθηση του ότι οι δύο χώρες θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες οι οποίες, όπως τόνισε, δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα και την Κύπρο αλλά ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία, η συνεχής επαφή και ο συντονισμός δράσης μεταξύ της Κύπρου και της Ελλάδας.

Στις συναντήσεις παρευρέθηκαν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου και ο Πρέσβης της Κύπρου κ. Ιωσήφ Ιωσήφ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο αύριο Τετάρτη το πρωί.