22/11/12

Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών των κρατών μελών της ΕΕ 22/11/2012

Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Βουλή των Αντιπροσώπων θα φιλοξενήσει στις 25 και 26 Νοεμβρίου τη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία».

Στη Διάσκεψη, της οποίας θα προεδρεύει ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, θα συμμετάσχουν Πρόεδροι και εκπρόσωποι αρμόδιων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό ένταξη χωρών καθώς και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την πρώτη ενότητα της Διάσκεψης θα απασχολήσει το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2014-2020 και οι εξελίξεις γύρω από αυτό. Κύριος ομιλητής θα είναι ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Προγραμματισμού κ. Γεώργιος Γεωργίου.

Η δεύτερη ενότητα έχει ως θέμα την αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις, που περιλαμβάνεται στις 12 δράσεις που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τόνωση της Ενιαίας Αγοράς. Για το θέμα αυτό θα μιλήσει η κα Kristin Schreiber, Αναπληρώτρια Επικεφαλής του Χαρτοφυλακίου του Επιτρόπου για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες κ. Michel Barnier.

Σχετικά με την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου και τον ρόλο των εθνικών κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα απασχολήσει την τρίτη ενότητα, το θέμα θα παρουσιάσει ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Theodor Dumitru Stolojan.